Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Book utnyttjas på dejtingapp: ”Inte okej”

Någon använder Anna Books bild på Tinder för att locka till sig män.Foto: OLLE SPORRONG
Anna Book.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND

En bild av Anna Book används som profilbild på dejtingappen Tinder i USA för att locka till sig män.

Personen bakom fejkkontot säger sig heta Jean och vara 25 år.

Det är den svenska twittraren Jens Månsson som har upptäckt bluffen och uppmärksammar den via sitt Twitterkonto.

– Det är oärligt och att spela med andras känslor. Jag känner mig beklämd, säger Anna Book.

En bild av artisten Anna Book, 47, används som profilbild på dejtingappen Tinder. Personen bakom kontot säger sig heta Jean, bo i Texas och vara 25 år gammal. 

På bilden poserar Anna Book i en turkos tunika och vita sandaletter. Hennes hår är utsläppt och hon ler mot kameran. I bakgrunden ser man svenska Kanal 5:s logga på en tv-apparat.

Det är den svenska twittraren Jens Månsson som har upptäckt bluffen och uppmärksammar den via sitt Twitterkonto.

”Någon här i Texas catfishar med Anna Book” skriver han.

https://twitter.com/jensmansson_/status/993550458051612679

Begreppet catfish betyder att man låtsas vara någon man inte är. Det kallas den person som inleder relationer med andra på nätet, men som ljuger om sin identitet. Istället för att visa sitt rätta jag har personen skapat ett konto där hen använder sig av foton som föreställer någon annan.

– Det är verkligen att lura folk. Det är oärligt och att spela med andras känslor. Jag känner mig beklämd faktiskt. Det är inte okej, säger Anna Book.

 

LÄS MER: Här dyker Anna Books man upp mitt i krisen hos Svenska Akademien 

 

Dessutom menar artisten att det är märkligt att personen utger sig för att vara 25 år när hon de facto fyller 48 år i höst.

– Beror det på mina vita tänder? säger hon med ett skratt.

Anna Book: ”Har inte hjälpt att polisanmäla”

Det är inte första gången Anna Book har fått sin identitet kapad. Artisten har polisanmält tidigare fall, men ärendena har lagts ner. 

– Jag känner mig väldigt utsatt. Både för förtal, kränkningar och identitetskapning. Det är inte bara ett problem för oss som jobbar i offentligheten. Det är minst lika vanligt bland icke-offentliga och då är det lättare att komma undan med. Folk måste lära sig sunt förnuft - stå för den du är, säger Anna Book.

 

LÄS MER: Anna Book om operationen hon ångrar 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.