Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Book söker nytt jobb: ”Är en jävel på att städa”

Anna Book var med i söndagens ”Secret song” på TV4. Även Tareq Taylor har varit med i programmet och blev då rejält överraskad.
Anna Book i melodifestivalen 2020 då hon uppträdde i Andra chansen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
I år har Anna Book varit artist i 37 år.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

När pandemin satte stopp för artisteriet gick Anna Book på sina knän ekonomiskt. 

Under den tuffa perioden har artisten försökt söka andra jobb – någonting som varit lättare sagt än gjort. 

– Jag vill jobba och försörja mig, men saken är den att folk har trott att jag skämtat, det är svårt att bli tagen på allvar, säger Anna Book. 

Den folkkära artisten Anna Book, 51, har precis som många andra inom kultur- och underhållningsbranschen haft det tufft under coronapandemin. 

Artisten beskriver de senaste två åren som ”förödande”. 

I söndags överraskade hon i TV4:s ”Secret song” där hon var med och hyllade komikern och programledaren Keyyo.

– Det var jättekul, det var kanske inte den musiken jag normalt skulle göra, men det var en kul förfrågan och ett väldigt fint program att vara med i, säger Anna Book som även känner Keyyo sedan tidigare.

För Book, som stått på scen sedan hon var 14 år, blev det en stor omställning när mycket ställdes in på grund av pandemin.

– Jag trodde att jag hade gått på mina knän tidigare i karriären, men nej jag kan säga att jag aldrig har haft det så tufft som jag haft det under den här pandemin, säger Anna Book. 

Har sökt andra jobb 

Artisten berättar att även om musiken och artisteriet är hennes stora passion i livet har pandemin fått henne att inse hur mycket hon älskar att jobba. Hon förklarar att hon den senaste tiden även sökt sig utanför underhållningsbranschen i jakt på jobb.

– Jag har under den här pandemin försökt att söka andra jobb, men jag blir liksom inte tagen på allvar, säger Anna Book. 

Book beskriver att hon sökt ”vanliga” jobb och säger att hon kan tänka sig att jobba inom till exempel butik och att hon inte är kräsen när det kommer till arbeten. 

– Jag är en jävel på att städa till exempel, jag tycker inte att jag är för fin för något jobb, säger hon och fortsätter. 

– Jag vill jobba och försörja mig, men saken är den att folk har trott att jag skämtat, det är svårt att bli tagen på allvar, säger Book. 

”Kan inte komma ifrån den jag är” 

I år går Anna Book in på sitt 37:e år som artist. Hon beskriver att hon lever ett ganska anonymt liv men säger att många ändå verkar ha svårt att se henne som någonting annat än ”artisten Anna Book”. 

– Jag kan aldrig riktigt gömma mig eller komma ifrån den jag är, jag säger inte det för att jag har hybris, men det är ganska svårt att ladda om och jag tycker inte att det ska behövas att jag ska välja det ena och förskjuta det andra, säger hon.

Kan bli en Mello-comeback 

Trots allt är det musik och underhållning som är Anna Books absolut största passion i livet och det som hon helst av allt vill jobba med. 

– Jag vill väldigt gärna börja med min profession igen så klart, jag älskar att jobba med tv också och tycker att det är väldigt roligt, säger hon. 

Inte heller en comeback i Melodifestivalen är främmande för Book som varit med i musiktävlingen tre gånger tidigare och som även skulle varit med, 2016, med blev då diskvalificerad

– Mello är alltid en sån grej som hade varit jätteroligt, säger Anna Book och försätter. 

– Jag är ju bara 51 år, så det ska väl inte vara någon omöjlighet för mig att i framtiden göra Melodifestivalen om det finns någon som vill jobba med mig, säger hon. 

Anna Book om operationen hon ångrar

”Någonting jag aldrig sagt förut”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.