Anna Book smittad av corona: ”Chockartat”

Det här Anna Book.
Anna Book har testat positivt för coronaviruset.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anna Book har testat positivt för coronaviruset.

Schlagerstjärnan skriver på Instagram att hon blev chockad av sjukbeskedet.

”Då jag inte känner mig sjuk alls”, skriver hon.

Anna Book tog ett covid-19-test i lördags. Provsvaret kom tillbaka positivt i söndags. Hon beskriver det som ”smått chockartat” att ha drabbats av viruset.

”Jag tog testet då jag hade mycket stora och viktiga jobb framför mig nu närmsta tiden och det var såklart en nödvändighet och en extra försiktighetsåtgärd för både min och andras säkerhet att testa mig”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag blev dock chockad av mitt Positiva besked ... då jag inte känner mig sjuk alls, har regelbundet hela året kollat min temp, inte haft ont i kroppen, huvudvärk, feber, hosta, svårt att andas, smakbortfall mm som verkar höra corona/covid-19 till.”

Har använt munskydd

Anna Book förklarar att hon tidigare gjort ett test för antikroppar och att det varit negativt.

”Så därför har jag hela tiden fortsatt att vara mer försiktig än oförsiktig, levt fortsatt än mer stillsamt och jag har flitigt privat använt mig av alla mina munskydd som jag köpt, spritar mina händer konstant, dragit ner på mitt sociala umgänge och mina övriga aktiviteter och mest varit hemma mer eller mindre hela tiden”, skriver hon.

Inför att hon skulle göra coronatestet, ett så kallat pcr-test, i lördags bokade hon av allt som var inplanerat för att ta det säkra före det osäkra.

Ledsen och orolig

Anna Book skriver att hon är ledsen och orolig över beskedet, men betonar att hon inte känner sig sjuk.

”Jag kommer göra allt i min makt för att bli frisk och inte smitta en enda människa”, skriver hon.

Expressen har sökt Anna Book.

Oväntade framträdandet i Mello.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.