Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Book sjunger – trots diskningen

Anna Book uppträder trots diskningen. Foto: (C) Pelle T Nilsson
Anna Book. Foto: (C) Pelle T Nilsson

Anna Books bidrag i Melodifestivalen diskades.

Nu bekräftar Christer Björkman för TT att sångerskan ändå kommer framföra "Himmel för två" som gästartist på lördag.

– Hon har kommit fram till det, säger han till TT.

I går kom chockbeskedet att Anna Books bidrag i Melodifestivalen – "Himmel för två" – diskvalificeras.

Anledningen är att låten redan tävlat i Moldavien 2014.

Redan under gårdagens presskonferens gav schlagergeneralen Christer Björkman beskedet att SVT erbjudit Anna Book att framföra låten som gästartist.

Nu bekräftar Christer Björkman att Anna Book nappat på erbjudandet.

– Anna Book kommer att ställa sig på scenen på lördag. Hon har kommit fram till det efter samtal med oss, säger Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman till TT.

 

LÄS MER: Anna Book vädjade i tårar: Diska oss inte


Nunstedt om Books diskning: "Tidernas schlagerfiasko"

 

Det var under gårdagskvällen som nyheten att "Himmel för två" diskvalificeras slog ner som en bomb i mello-Sverige.

Expressens Anders Nunstedt kallar haveriet för "tidernas schlagerfiasko"

"Äntligen följde SVT sin egen regelbok, trots att de ansvariga uppenbarligen var förkrossade på den extrainsatta presskonferensen på torsdagskvällen", skriver han i sin krönika.

Under gårdagen berättade Anna Book om hur förkrossad hon är.

"Kan inte sova – ensam vaken i en mardröm. Min mardröm. Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad och otröstlig. Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen och nu är min lycka över detta grusat och jag är helt maktlös. Hade INGEN ANING om läget och just nu värker hela själen & det känns som att jag har konstant svårt att andas och som att mitt hjärta har kramp", skrev hon i ett långt meddelande på Instagram under gårdagen.

 

LÄS MER: Anna Books egna ord efter Mello-diskningen

 

"Ingenting att be om ursäkt för"

Samtidigt försvarar sig låtskrivarna Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg.

– Jag tycker inte att vi har någonting att be om ursäkt för. Vi är lika överrumplade som Anna är. Vi kände ju inte till det. Vad är det för konstig policy av Moldavien att lägga ut låtar som inte kommit med i tävlingen på nätet, säger Lennart Wastesson.

Texten till "Himmel för två" har skrivits av Camilla Läckberg. Även hon är förtvivlad. Författaren berättar för Expressen att hon och Anna Book fick beskedet under ett möte med SVT.

– Mötet var lugnt. Men det var chockartat att det inte gick att fixa. Det är klart vi försökte. Vi var så chockade allihopa. Vi försökte ställa frågor. Finns det någon möjlighet, går det inte att fixa? Hur ligger den ute? Men det var inte så mycket att orda om. Reglerna var glasklara. Men det var också väldigt tydligt att ingen brustit. Ren jävla otur på ren svenska, säger Camilla Läckberg.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.