Anna Book har sjukdomen PCOS. Foto: Sven LindwallAnna Book har sjukdomen PCOS. Foto: Sven Lindwall
Anna Book har sjukdomen PCOS. Foto: Sven Lindwall
Anna Book. Foto: IBLAnna Book. Foto: IBL
Anna Book. Foto: IBL

Anna Book om sin obotliga viktsjukdom

Publicerad

Anna Books obotliga sjukdom gör att hon har svårt att hålla vikten.

I "Malou efter 10" berättar artisten om kampen mot PCOS.

– Det är svårt när människor inte är med mig i mitt hem och ser att jag tränar och egentligen äter alldeles, alldeles för lite, säger Anna Book i TV4-programmet.

Anna Book, 46, gästar "Malou efter 10" i TV4, och berättar om sin obotliga sjukdom, PCOS.

PCOS står för polycystiskt ovarialsyndrom, vilket innebär att hon har äggblåsor på äggstockarna.

Artistens sjukdom gör att hon bland annat har haft svårt att gå ner i vikt

– Det är svårt när människor inte är med mig i mitt hem och ser att jag tränar och egentligen äter alldeles, alldeles för lite. Det ju extremt tungt att dra runt på alla kilo innan jag gick ner i vikt, och det var en sorg, säger Anna Book i "Malou efter 10".

 

LÄS MER: Anna Books ilska mot SVT: "Otroligt besviken"

 

Anna Book: "Jag ger inte upp"

 

LÄS MER: Anna Books ilska – som inte visades

 

Innan hon visste vad hon hade för sjukdom, så kunde Book ändå märka att det var något fel med hennes mående.

– Jag kände att något inte stämmer. Kroppen skriker och jag fick ökad hårväxt i ansiktet, mustasch, grövre ögonbryn, det började växa hår under armarna och jag fick humörsvängningar, berättar hon.

Anna Book kämpar fortfarande mot att gå upp i vikt, och äter mindre än vad som är rekommenderat - men märker ingen skillnad.

– Jag har nu lärt mig att leva med min PCOS, men det senaste året har jag ingen aptit och då går jag upp igen trots att jag rör på mig, rider och går mina promenader, det hjälper inte när jag äter så lite som en gång om dagen och jag skulle uppskatta att jag nu gått upp 7-10 kilo så nu är jag tillbaka, men jag ger inte upp, säger Anna Book i "Malou efter 10".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag