Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Book berättar – ångrar operationen

Anna Book har kämpat med dålig självkänsla sedan hon var tonåring.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Nu berättar Anna Book om den verkliga anledningen till att hon förminskade brösten.
Foto: OLLE SPORRONG

Anna Book har kämpat med dålig självkänsla sedan hon var tonåring. 

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar hon om sin kamp för att må bra i sin egen kropp – och avslöjar att hon ångrar en bröstförminskning som hon gjorde då hon var 18. 

– Jag ska säga något jag aldrig sagt förut: Det där med ryggen var ett svepskäl. Jag opererade mig för att få vara i fred, säger hon till SvD.

Anna Book vann "Biggest loser VIP" i höstas – kulmen på en period då hennes kropp var i fokus. 

Hon vann bantningstävlingen, men hennes livslånga kamp med dålig självkänsla fortsätter – det berättar hon i en intervju med Svenska Dagbladet. 

– Det är fetman som gjort mig sårbar. Det hjälper inte hur mycket man själv tycker att man är okej, den som är fet kidnappas av omvärldens blick och känner att den inte duger, säger hon till tidningen. 

Älskade sin kropp

Då Anna Book var tonåring älskade hon sin kropp.

–  Jag utvecklade bröst när jag var tolv. Som liten drömde jag om långa naglar, höga klackar och stora tuttar. Så fick jag allt det där! Jag hade också haft en uppväxt som uppmuntrat till rörelse och motion. Jag älskade min kropp, den var min vän, säger hon till SvD. 


LÄS MER: Anna Book vinner "Biggest loser VIP" 


Men uppmärksamheten hon fick från män i tonåren gjorde att hon kände att hon ville gömma sig. Hon bestämde sig för att förminska brösten då hon fyllde 18 – ett beslut som hon i alla år har förklarat var nödvändigt för att förebygga ryggvärk.

Men nu berättar hon om den verkliga anledningen:

– Jag ska säga något jag aldrig sagt förut: Det där med ryggen var ett svepskäl. Jag opererade mig för att få vara i fred. 

Lider av obotlig sjukdom

Erbjudanden om att medverka i tv-program har gett upphov till blandade känslor – Anna Book berättar att hon har känt att hon borde medverka i program som "Fångarna på fortet" trots att hon känner sig "som en knubbsäl", eftersom hon på samma gång upplever att hon då inte blir bortvald. 

Anna Book har tidigare berättat om sin obotliga sjukdom, polycystiskt ovarialsyndrom (PCOS) som gör att hon har svårt att gå ner i vikt. 

– Det är svårt när människor inte är med mig i mitt hem och ser att jag tränar och egentligen äter alldeles, alldeles för lite. Det ju extremt tungt att dra runt på alla kilo innan jag gick ner i vikt, och det var en sorg, har hon tidigare sagt i "Malou efter 10".

Expressen har sökt Anna Book. 


LÄS MER: Anna Book berättar om obotliga sjukdomen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.