Bergendahls löfte ”Om de ringer är jag redo”

Melodifestivalartisten Anna Bergendahl har tagit paus från läkarstudierna för att helhjärtat hinna med musiken.
Foto: TV4
Trots det har hon anmält sig som frivillig att hjälpa till inom vården och det skulle behövas.
Foto: TV4
Programledare Jenny Strömstedt.
Foto: TV4

Melodifestivalartisten Anna Bergendahl har tagit paus från läkarstudierna för att helhjärtat satsa på musiken.

Trots det har hon anmält sig som frivillig att hjälpa till inom vården och det skulle behövas. 

– Om de ringer är jag redo, säger hon i ”Nyhetsmorgon” 

Artisten Anna Bergendal slutade på en tredjeplats i årets Melodifestival. Men trots sin karriär inom musiken har hon också påbörjat en utbildning till läkare som just nu är pausad. 

Men artistens paus i utbildningen stoppar inte henne från att hjälpa till. I ”Nyhetsmorgon” berättade hon under lördagen att hon har anmält sig som en av 5000 frivilliga att hjälpa till i vården och hon planerar att rycka in och hjälpa till om det skulle behövas. 

– Jag såg en notis om det och det var självklart. Det var någon läkarstudent som sa att man gjorde det på reflex. Det är inneboende hos oss på något sätt tror jag. Man vill bli läkare för att hjälpa andra människor. Och nu får man kanske även chansen att hjälpa sitt land. Jag hoppas att vi inte kommer dit att vi behöver ta in läkarstudenter, men om de ringer är jag redo, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

Uppmaningen i krisen

Men trots sina två passioner musik och läkaryrket så har Anna Bergendahl aldrig varit tvungen att välja mellan dem. Hon har just nu valt att pausa sin utbildning för att satsa på musiken ett tag, men känner samtidigt att hon när som helst kan ta upp läkarstudierna. 

– Nu har jag en paus från läkarprogrammet, så nu är det bara musik och jag är mycket i studion. Men när jag pluggar på det här programmet då är det 100 procent läkarprogrammet, det är det som kräva för att klara av det, säger hon i programmet. 

Men trots succén i melodifestivalen så är det många spelningar som är inställda eller framflyttade på grund av coronasmittan. Anna Bergendal har även en planerad turné i sommar som hon inte vet om den blir av. 

Trots det har hon hoppet uppe och ser ljust på framtiden, hon skickar även med en sista uppmaning:

– Jag hoppas att vi nu satsar på vården och på vår beredskap och att vi höjer lönerna för sjuksköterskor och undersköterskor och ger dem en dräglig miljö framöver. Nu kommer de ju att ta sig igenom den här krisen och då ska vi tacka dem på andra änden sen.

”Vill du följa fler positiva nyheter – ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”Glada nyheter” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.