Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Ankas skam med unga pojkvännen

Det här är Anna Anka i korthet.
Anna Anka blir rädd av tanken på äggdonation.
Foto: OLLE SPORRONG
Anna Anka och kärleken David Johansson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Anna Anka och pojkvännen David Johansson har fått ett tufft besked – chansen att de ska få barn naturligt är minimala. 

Nu berättar Hollywoodfrun varför äggdonation skrämmer henne. 

”Att använda en annan kvinnas ägg för att bli gravid är ett nytt tabu. Det är otroligt förnedrande och man döms”, skriver hon i ett mejl. 

Det har gått tre år sedan Anna Anka, 48, blev tillsammans med den personliga tränaren David Johansson, 28. Paret träffades i Los Angeles genom gemensamma vänner i början av 2016, men det dröjde till slutet av året innan de blev tillsammans på riktigt.

Nu är paret kärare än någonsin, och planerar sitt bröllop tillsammans. Anka och Johansson har också haft planer på att starta familj tillsammans. Men Anna Anka berättade nyligen för Hänt att de har lagt ner de planerna efter ett tungt besked från läkaren. 

– Vi har undersökt om IVF och har besökt den bästa kliniken i Los Angeles. Men chansen är minimal att det ska bli något, och det kostar enorma summor som vi tycker känns onödigt med så minimala marginaler och chanser att det ska lyckas, säger Anna Anka till Hänt.

Läkaren har i stället föreslagit att paret ska använda sig av donerade ägg – men då berättade Anna Anka att hon vägrade att göra det. 

Anna Ankas vändning

För Expressen berättar hon i ett mejl att hon kanske kommer att ändra sig om just den saken. 

”Vi har inte gett upp om att bli föräldrar bara idén om IVF. Vi vill fortfarande väldigt gärna ha en familj ihop. Äggdonation eller adoption är de enda sätten vi har diskuterat öppet. Men att använda en annan kvinnas ägg för att bli gravid är ett nytt tabu. Det är otroligt förnedrande och man döms. Det är därför människor inte pratar om det”, skriver hon och fortsätter: 

”För mig, att veta att det inte kommer att vara mitt barn genetiskt, kommer att kännas konstigt speciellt eftersom att jag har välsignats med två fantastiska barn som jag redan har. Men jag kanske kommer att ändra mig”. 

”Skrämmer mig”

Anna Anka berättar det finns massvis med kvinnor som har fött barn i 40-50-årsåldern och att många av dem har använt äggdonation. Hon säger att det är en 75% procents chans att en äggdonation lyckas på toppklinikerna i Los Angeles. Där kan man också få välja ägg av en person som är lik dig.

”Men av någon anledning skrämmer det mig”, skriver Anna Anka. 

Nu funderar paret också på att adoptera en bebis. 

”Det finns massvis med bebisar där ute som behöver ett kärleksfullt hem”. 

Här är tre av dagens största nöjesnyheter:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.