Den tidigare Hollywoodfrun har inte mycket till övers för porrstjärnan Puma Swedes medverkan i TV3:s program. Foto: Thomas EngsstromDen tidigare Hollywoodfrun har inte mycket till övers för porrstjärnan Puma Swedes medverkan i TV3:s program. Foto: Thomas Engsstrom
Den tidigare Hollywoodfrun har inte mycket till övers för porrstjärnan Puma Swedes medverkan i TV3:s program. Foto: Thomas Engsstrom
Puma Swede är vän med Åsa Vesterlund. Foto: Eero HannukainenPuma Swede är vän med Åsa Vesterlund. Foto: Eero Hannukainen
Puma Swede är vän med Åsa Vesterlund. Foto: Eero Hannukainen
De svenska Hollywoodfruarna.De svenska Hollywoodfruarna.
De svenska Hollywoodfruarna.

Anna Ankas raseri mot Puma Swede

Publicerad

Hon gav "Svenska Hollywoodfruar" ett ansikte.

Nu rasar Anna Anka mot det moraliska förfallet i dokusåpan.

- Vad lär vi våra barn när man tar med en porrstjärna i ett familjeprogram? säger Anna Anka till EXTRA.

Anna Anka, 43, har lämnat "Svenska Hollywoodfruar" bakom sig. TV3-serien är ett avslutat kapitel i hennes liv.

Hon är väl medveten om att hon gjorde programmet till en succé med sina spontana och kontroversiella uttalanden. Men dagens upplaga har hon inte mycket till övers för - även om hon fortfarande är vän med Maria Montazami, den enda av fruarna som är kvar sedan starten 2009.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när Hollywoodfruarna nyligen fick besök av svenska porrstjärnan Johanna Jussinniemi som går under artistnamnet Puma Swede.

"Varför?"

- Varför tar man med en svensk porrstjärna som Puma Swede i ett program som även vänder sig till unga tjejer? Vad är det för signaler man vill sända ut?

- Jag förstår att man gör det i ett desperat försök att höja tittar­siffrorna. Jag tror man kunde göra showen betydligt roligare och snyggare och ändå behålla publiken.

"Jag var naiv"

Anna menar att hennes styrka i "Svenska Hollywoodfruar" var hennes spontanitet, att det varken förekom regi eller manus. Hon sa vad hon kände utan att tänka på vad som ansågs politiskt korrekt.

- När jag var med i showen var jag naiv. Jag visste inte vad tv var för något, vilken genomslags­kraft programmet skulle få eller vilka grodor som kom ur min mun.

- Men det är också det jag saknar i dagens Hollywoodfruar, allt är så regisserat. Det är inte lika naturligt som i början. Alla vill vara med i showen men ingen vill klä av sig som jag gjorde, jag blottade ju allt!

Vad skulle du säga om du fick frågan om att återvända till showen i dag?

- Tror inte de skulle fråga mig i dag, de tycker väl att jag är för dyr.

Däremot har Anna fått en förfrågan om att vara med i TV3:s "Dokustjärnorna på slottet".

- Men det sa jag bestämt nej till, Gunilla Persson tackade däremot ja. Det är ett program med såpavärldens B-kändisar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag