Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Ankas lista – 100 skäl att leva utan barnen

Det här är Anna Anka.
Anna AnkaFoto: OLLE SPORRONG
Anna Anka och hennes nye fästman, David Johansson.
Anna Anka vill inte bära på bitterhet mot ex-maken Paul Anka.Foto: Stella Pictures
Foto: THOMAS ENGSTR;M / THOMAS ENGSTTRÖM EXPRESSEN

Efter två uppbrott har Anna Anka förlorat vårdnaden om båda sina barn, och sorgen efter barnen har varit tuff.

Nu avslöjar ”Svenska Hollywoodfruar”-profilen hur hon gjort för att kunna gå vidare – efter att hennes läkare tvingat henne skriva en lista med hundra fördelar med att inte ha kvar sina barn.

– Jag bara gråter, det var det sjukaste jag varit med om, säger Anna Anka i ”Framgångspodden”.

”Svenska Hollywoodfruar”-profilen Anna Anka, 48, har gått igenom stora prövningar i livet. 

Efter att först ha blivit av med vårdnaden om dottern Elli, nu 17, och sedan gå igenom samma sak igen när exmaken Paul Anka, 78, fick ensam vårdnad om deras gemensamma son Ethan, har Anna Anka mycket erfarenhet av att förlora sina barn.

I podcasten ”Framångspodden” med Alexander Pärleros, berättar Anka om den hopplösa tiden.

– Det mest fruktansvärda man kan gå igenom som förälder är att förlora sitt barn. Jag tror inte det finns något värre i livet, och det är det som slår hårdast mot en person. Vill du verkligen knäcka en person så är det genom att ta barnet ifrån dem, säger hon.

Läkarens uppmaning till Anna Anka

För att orka leva vidare utan sina barn har Anna Anka en lista med 100 fördelar med att hon inte har vårdnaden om sina barn – ett tips hon fick från en läkare.

– Jag fick lära mig att det fanns fördelar med att jag förlorade barnen. När fördelar och nackdelar är lika, så har man inte den känslan, för den är neutraliserad. Den här läkaren sa till mig: ”Ge mig 100 fördelar med att du inte har ditt barn”. När han sa det till mig så ville jag bara slå honom i huvudet. Jag sa: ”Hur kan du sitta och säga att det är en fördel att jag inte har mitt barn, är du helt knäpp i huvudet?”, säger Anka i podcasten.

Men läkaren gav sig inte, och sa åt Anna Anka att hon inte fick lämna rummet förrän hon hade skrivit ner hundra fördelar med att ha blivit av med sitt barn.

– Jag bara gråter, det var det sjukaste jag varit med om, säger hon, men förklarar samtidigt hur det har hjälpt henne.

Så har Anna Anka utvecklats utan barnen

”Svenska Hollywoodfruar”-stjärnan menar att hon hade fastnat i livet, och att förlora sina barn har fått henne att utvecklas som människa.

– Jag var väldigt bekväm, och hade det perfekta livet. När man blir bekväm så stagnerar man, och jag hade stagnerat, och jag ville inte ändra något eller gå vidare och växa i livet. Och då händer den här tragedin, för att jag inte gjorde det jag är här för.

Expressen har varit i kontakt med Anna Anka, som nu vill gå vidare från uppbrottet från Paul Anka, och allt vad det bar med sig.

”Jag har bara tacksamhet och kärlek för Paul i dag”, skriver Anna Anka i ett mejl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.