Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Anka om dramatiska flykten från skogsbranden

Anna Anka berättar att hon fortsatt är evakuerad från sitt hem. Foto: OLLE SPORRONG
Hundratusentals människor har tvingats fly och minst 25 människor har dött i de stora stora skogsbränderna. Foto: GENE BLEVINS / POLARIS POLARIS IMAGES

Anna Anka har tvingats evakuera från sitt hem i Los Angeles för att komma undan skogsbränderna.

Nu berättar hon för Expressen om den dramatiska flykten med pojkvännen David.

– Vi körde på  småvägarna som i dag inte finns, de är helt nedbrända.

De enorma skogsbränderna i Kalifornien har satt flera hundratusentals människor på flykt från sina hem, och har hittills kostat 31 människoliv.

En av dem som tvingats lämna sitt hus är Anna Anka, 47, som under lördagsmorgonen tvångsevakuerades tillsammans med pojkvännen David Johansson, 27.

Paret fick köra bil i flera timmar från Los Angeles till Long beach, där de nu väntar på vidare besked.

Vet inte om huset klarat sig

Flera dygn efter evakueringen är faran inte över, och Hollywoodfruns hem riskerar att brinna ner till grunden.

– Området är avspärrat så man kan tyvärr inte åka dit och se om huset är kvar. Det är en stressig känsla att inte ha kontroll eller veta vad som pågår, berättar Anna Anka i Expressen TV på måndagsmorgonen.

Evakueringen från parets hem blev dramatisk, fortsätter Anna Anka.

– Polisen kom och sa i högtalare att alla ska evakuera. Man är yrvaken och springer runt i huset i fullständig panik. Ingen tid packa utan alla ska ut omedelbart.

– Det är mitt i natten och allt är bara katastrof och kaos.

Anna Anka och pojkvännen satte sig bilen för att snabbt ta sig ut från riskområdet.

– Polisen hade spärrat av alla vägar så jag sa till David att vi får ta småvägarna genom bergen för att komma ned till Malibu för att komma ut.

"Tacksam vi hann ut"

Färden gick på vägar som inom kort skulle bli omgärdas av brandens lågor

– Vi körde på de småvägarna som i dag inte finns, de är helt nedbrända. En fruktansvärd situation, jag är tacksam att vi hann ut därifrån innan man blev innebränd, förklarar Anna Anka.

 

 

 

Mitt i oron hyllar även Anna Anka alla de som försöker bekämpa bränderna: ”Så tacksam för brandmännen, polisen, National Forrest och alla andra”, skriver hon till Expressen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ

Anna Anka: ”Mår verkligen dåligt”

Trots att de reste flera timmar för att ta sig till Long beach börjar även luften där bli sämre – och Hollywoodfrun lider av all stress och ångest.

"Ovissheten är så stressig det finns inget vi kan göra än att vänta och se vad som händer här näst. Mår verkligen dåligt av all stress och även fått mardrömmar om allt som pågår. Mitt hjärta blöder för alla drabbade.. så otroligt ledsen," skriver Anna Anka i mejl som tidigare skickade till Expressen.

Samtidigt hyllar Hollywoodfrun alla de som riskerar sina liv för att få bukt på bränderna.

"Jag hoppas att de kan få stopp på denna katastrof. Så tacksam för brandmännen, polisen, National Forrest och alla andra som gör allt för att hjälpa i denna fruktansvärda situation", skriver hon.