Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Anka slår tillbaka – efter domen

Anna Anka om Paul Anka: ”Extremt sorgligt” Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Paul Anka. Foto: FAME PICTURES / STELLA PICTURES FAME PICTURES
Anna Anka tillsammans med exmaken Paul Anka. Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER PHOTOGRAPHY

Hollywoodfrun Anna Anka blev av med vårdnaden om sin 11-åriga son – men ger inte upp kampen.

Nu slår hon tillbaka mot exmaken Paul Ankas uttalanden – och överklagar domarens beslut.

"Det är extremt sorgligt att Paul sa att det var hans bästa dag i livet när jag förlorade vårdnaden av mitt barn", skriver Anna Anka i ett mejl.

Hollywoodfrun Anna Anka, 46, blev av med vårdnaden om sin 11-åriga son Ethan. Efter den dramatiska skilsmässan från Paul Anka 2009, hade ex-paret delad vårdnad. 2015 blev paret oense om umgängestider – vilket blev startskottet på en långdragen vårdnadstvist. 

I slutet på juni meddelade domaren Henry J Walsh i en skriftlig dom i Superior Court i Ventura att den världsberömda sångaren tilldelats enskild vårdnad – och rätten att bestämma om och när Anna Anka ska få träffa Ethan. 

– Det är den största dagen i mitt liv. Det här handlade om att skydda Ethan. Systemet fungerar, sade Paul Anka när han fick vårdnaden.

 

LÄS MER: Anna Anka förlorar vårdnaden om sonen

 

Anna Anka om Pauls uttalande: ”Sorgligt”

Nu slår Anna Anka tillbaka mot Paul Ankas hårda kommentar. 

"Det är extremt sorgligt att Paul sa att det var hans bästa dag i livet när jag förlorade vårdnaden av mitt barn. Det finns ingen glädje i att ett barn förlorar en förälder", skriver Hollywoodfrun i ett mejl.  

Och nu fortsätter Anna Anka kampen för att få vårdnad över sin son igen. Anklagelserna om misshandel som riktats mot Anna Anka har inte bevisats i domstolen – men Hollywoodfrun fick ändå domslutet mot sig. Något som gör att Anna Anka tycker att hon blivit orättvist behandlad.

"Jag ger inte upp den här fajten. Domaren har misslyckats med att finna mig skyldig till missbruk eller att jag är skadlig på något sätt för mitt barn. Domaren har misslyckats med att tillhandahålla någon undersökning av misshandel", berättar Anna Anka i ett mejl. 

 

LÄS MER: Anna Anka tvingas till vård 

 

”Pauls hat mot mig är större än kärleken han har för Ethan”

Domaren skriver att det har varit ett "komplext och svårt fall" i domen och att sonens egen vilja har varit betydelsefull för beslutet om vem som ska få vårdnaden. Anna Anka däremot menar att sonen Ethan inte har sagt att han inte vill bo hos henne – utan att det är Paul Anka som övertalat Ethan att ta avstånd från henne.  

Hon har också haft stöd från psykologer i rättsprocessen som intygat att sonen behöver sin mamma i sitt liv.

–  Domaren har ignorerat vad experterna faktiskt säger. Det är så dumt, så dumt. Man kan inte låta ena parten bestämma tider för umgänge i ett sådant här läge och det är därför jag överklagar, säger Anna Anka. 

Anna Anka kommer med hjälp av sina jurister att överklaga domarens agerande – i hopp om att riva upp beslutet. Hon föreslog under domstolsprocessen ett terapeutiskt behandlingsprogram för att återfå kontakten med Ethan – något som Paul genomgående har motsatt sig. 

De långa förhandlingarna har kostat stora summor i advokatkostnader för båda parterna. 

– Hans (Paul Anka reds. anm) hat mot mig är större än kärleken han har för Ethan. Men du kan skjuta mig i båda benen, jag slutar inte för det. Jag ger mig inte innan jag får tillbaka mitt barn, har Anna Anka tidigare sagt. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!