Anna Anka om "Hollywoodfruar": Lägg ner

Publicerad
Uppdaterad
Efter tittarstormen, med Camilla Läckberg i spetsen, mot Gunilla Persson i TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" - nu anklagas programmet för att bryta mot barnkonventionen.
Samtidigt rasar produktionens tidigare profil Anna Anka, 40, mot de nya skandalerna:
- Lägg ner skiten!
I måndagens avsnitt av TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" fick tittarna se hur Gunilla Persson, 51, tog med dottern Erika till en audition i Los Angeles - trots att dottern var sjuk och inte ville.
- Det är jättebra att du kräks för då får du upp det här slemmet du har i halsen. Det är Gud som gör att du gör det, var Gunilla Perssons kommentar.
Tittarstormen lät inte vänta på sig, och författaren Camilla Läckberg var en av dem som på twitter uttryckte sitt ogillande.
"Ah men seriöst... Nu går trean över gränsen", twittrade hon.
Barnpsykologen Anneli Gyllenborg Lundh anklagar efter måndagens program TV3 för att bryta mot FN:s barnkonvention.
- Jag förstår inte att man gottar sig i att en förälder behandla sitt barn illa, säger hon.

Anna Anka upprörs

Tidigare TV3-profilen Anna Anka är upprörd över de nya karaktärernas skandaler, och går så långt att hon tycker att tv-serien bör läggas ner.
- De nya fruarna försöker att skaffa sig rubriker och göra dumma saker, och det är precis vad TV3 vill. Lägg ner skiten säger jag bara. Ingen intelligent människa stannar på TV3 mer än ett kort tag, säger hon.
Max Lagerbäck, presschef TV3 vill inte lägga några värderingar i Gunilla Perssons agerande i programmet:
- Det är inte vår roll att vare sig fördöma eller försvara Gunilla Perssons föräldraroll. Vad vi gör är att skildra en jantelagsbefriad, djupt religiös stage-mom. Att det väcker känslor, ja, konstigt vore annars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag