Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Anka: "Offrade min familj för showen"

Anna Anka berättar om sitt nya liv. "Jag fick betala ett högt pris för mitt kändisskap under de åren, fick offra familjen, det förstörde mycket för mig." Foto: Christer Wahlgren
"Så här i efterhand kan jag nog säga att Anna Anka förstörde mitt liv", säger Anna Anka nu. Foto: Thomas Engsstrom
Anna Anka på en bild från när hon medverkade i norska "Let´s dance". Foto: Roger Fosaas

HÖGANÄS. Hon är snyggare, fräschare och lyckligare någonsin.

Just nu firar Anna Anka, 43, sommarlov med sonen Nathan, 8.

- Så här i efterhand kan jag nog säga att Anna Anka förstörde mitt liv, säger den tidigare Hollywoodfrun till Extra.

Det här är Anna:

Ålder: 43 år. Familj: Dottern Ellie, 12, från äktenskapet med Louis Yeager, och sonen Ethan, 8, från äktenskapet med Paul Anka.

Bor: Lake Sherwood, Los Angeles. Tidigare karriär: Fotomodell, personlig tränare, hade en liten roll i filmen Dum Dummare, "Svenska Hollywoodfruar" och norska "Let's dance". Aktuell: Tillbringar sommaren i närheten av sin gamla hembygd på den skånska landsbygden. Medverkar till hösten i "Fångarna på fortet" i TV4.

Anna Anka är tillbaka i Sverige.

Hon lever ett betydligt lugnare liv i dag vilket märks tydligt på den svenska Hollywoodfrun som för fem år sedan fick känslorna att svalla över i det svenska folkhemmet.

Anna har lagt den turbulenta tiden som "tv-historiens mest framgångsrika, svenska Hollywoodfru", bakom sig.

Lång väg

Men det har varit en lång väg tillbaka. I dag ser Anna mer nyktert på vad som hände under de intensiva tv-åren då hon slog igenom över en natt när hon avslöjade sina sexuella hemligheter och sina tricks på sängkanten.Bråken mellan Anna och och dåvarande maken Paul Anka blev offentlig pajkastning, ett skilsmässokrig inför öppen ridå. Anna var het men det tog också hårt både på henne och Pauls psyke.

- Jag fick betala ett högt pris för mitt kändisskap under de åren, fick offra familjen, det förstörde mycket för mig, säger Anna.

- För att kunna komma tillbaka efter "Svenska Hollywoodfruar" gjorde jag vad man i USA kallar en "soulsearching", drog mig undan och gick in i mig själv. Det gäller att kunna separera sitt eget liv, privatlivet, från Anna Anka. ­Rollen jag spelade i "Svenska Hollywoodfruar" var inget jag själv valde, det var en roll som skapats för mig.

Ingen återvändo

Men när tv-showen brakade loss fanns ingen återvändo. Anna var svenska folkets nya "hat- och kärleksobjekt".

Hon fick utstå mycket men tycker att hon klarat det hyfsat bra.

- Jag kunde ju ha ­hoppat av men då var det för sent.

Hon vet vad hon bjöd svenska folket på - och vad de ville ha.

- Anna Anka var för mig en tredje person som jag egentligen inte hade någon relation till. Den "Ankan" spelade en roll som tog TV3 till toppen,

- När folk började säga saker om mig som inte var så kul visade det bara att jag var på en helt annan nivå. Det är bara de svaga som håller på så.

Totala motsatsen

Under sin sommar i Skåne bor Anna och sonen Nathan (dottern Ellie, 12, är på ridläger hemma i Kalifornien) i en charmig skånelänga. Den totala motsatsen till livet i Lake Sherwood, Los Angeles, där hon numera bor granne med ex-maken Paul Anka.

- Barnen älskar Sverige och har vid flera tillfällen frågat om vi inte ska flytta hit, båda talar flytande svenska och har svenska kompisar. Ethan har också undrat om han inte kan få gå i skola i Sverige, men jag vill inte separera barnen från sina fäder, det är viktigt med två föräldrar.

- Nathan, som inte talar skånska, han pratar nån form av rikssvenska, håller nu på att lära Paul svenska, får se hur det går med det...

Bra relation

Annas relation till Paul Anka är i dag bra, däremot funkar det inte alls med första maken, Louis Yeager, som är pappa till Ellie, 12.

- Nej, han har aldrig kommit över mig.

Har du någon ny man?

- Inte just nu, jag har haft två dåliga förhållanden, vill inte kasta mig in i något nytt förhållande. Allt fokus är på barnen, finns inte plats för en man just nu.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!