Anna Anka medverkar i i norska "Let´s dance" under hösten. För Expressen berättar hon nu om saknaden efter sina barn. Foto: Erlend Aas
Anna Anka medverkar i i norska "Let´s dance" under hösten. För Expressen berättar hon nu om saknaden efter sina barn.  Foto: Erlend Aas

Anna Anka ger upp kampen om barnen

Publicerad
Uppdaterad
Anna Ankas tvingas ge upp kampen om sina barn - för att inte skada dem.
Nu berättar Hollywoodfrun om saknaden - varje natt sover hon med ett fotografi av sina små i sängen.
- Då bryts mitt hjärta itu, säger Anna Anka till Expressen.
Anna Anka, 40, är tillbaka i rampljuset efter en tid i medieskugga.
På lördagen tävlar den förra Hollywoodfrun i "Fångarna på fortet" i TV4. Samtidigt ligger hon just nu i hårdträning inför sin medverkan i "Skal vi danse", den norska versionen av "Let's dance".
- Det var helt fantastiskt, en av de roligaste produktionerna jag har gjort, säger Anna Anka om "Fångarna på fortet".
Lika roligt har hon inte haft det privat den senaste tiden.
Efter skilsmässan från Paul Anka, 70, har hon delad vårdnad om sonen Ethan, 5. Samtidigt tvistar hon med sin tidigare make Louis Yeager om vårdnaden av dottern Ellie, 9.
- Jag kan skaffa LA:s bästa advokat men det tar mig ingenstans. Jag förstör min dotter mer, har hon tidigare sagt till Expressen.

"Jag tycker synd om mina barn"

Nu utvecklar Anna Anka det resonemanget om hur hon måste ge upp kampen om barnen - för att inte skada dem. Hon tycker att ex-makarna beter sig oansvarigt.
- Det är så fel att som vuxen göra så, jag tycker synd om mina barn. Att separera dem så att den ena inte får åka till Sverige och träffa sina släktingar, det finns ingen anledning till att barnen ska få lida, säger Anna Anka.
- Men det kommer en dag när mina barn är gamla nog att förstå allt detta och då kommer de att komma till mig.

"Skickar presenter"

När hon nu är i Norge under två månader tvingas hon vara utan barnen.
- Det har varit mycket snack om att "nu ska du lämna barnen". Då sa jag till Paul att det har du gjort i 50 år mot dina barn. Jag pratar med barnen på Skype och i telefon varje dag och vi skickar presenter. Det här kommer att göra vår relation starkare, säger Anna Anka.
Att det trots det är jobbigt att vara i från Ethan och Ellie sticker hon dock inte under stol med.
- De förstår ju inte tidbegreppet, när de frågar när jag kommer hem då bryts mitt hjärta itu. Jag har en massa bilder på dem här på mitt hotellrum, varje natt lägger jag dem vid mig i sängen och pussar dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag