Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Anka förlorar vårdnaden om sonen

Den svenska Hollywoodfrun Anna Anka, 46, har länge kämpat för att behålla vårdnaden av sonen Ethan, 11. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Anna Anka och Paul Anka skilde sig år 2009 Foto: JONAS ERIKSSON

Den svenska Hollywoodfrun Anna Anka, 46, har länge kämpat för att behålla vårdnaden om sonen Ethan, 11.

Efter en lång tids vårdnadstvist står det nu klart att ex-maken Paul Anka, 75, tilldelas enskild vårdnad, skriver Aftonbladet. 

Det var år 2009 som Hollywoodfrun Anna Anka och Paul Anka skilde sig. Sedan dess har den före detta TV3-profilen hållit en låg profil och varit borta från rampljuset.

Anna Anka har varit indragen i en vårdnadstvist med Paul Anka, angående vem som ska få vårdnaden om deras son, Ethan 11. 

Förhandlingarna har pågått under en lång tid och i januari var det dags för en fem veckor ny omgång i domstolen. Under förhandlingarna har Anna Anka menat att exmaken kommit med falska anklagelser om hur hon ska ha betett sig mot barnen.

– Han kastade anklagelser på mig och sedan var skadan gjord utan att det blir några konsekvenser för hans beteende, har Anna Anka tidigare berättat.

I måndags slutfördes förhandlingarna och domaren Henry J Walsh kom med ett beslut i vårdnadstvisten. Domaren meddelade att Paul Anka tilldelas vårdnad om ex-parets gemensamma son Ethan, skriver Aftonbladet.  

 

LÄS MER: Anna Ankas hämnd på Paul med unge älskaren 

 

Vill inte delta i Anna Ankas program

Domaren skriver att det har varit ett "komplext och svårt fall" i domen och att Ethans egen vilja har varit betydelsefull för beslutet om vem som ska få vårdnaden. 

Domare Henry J Walsh konstaterar också att pojken inte bör delta i något tv-program med sin mamma. Han menar att det inte ligger i pojkens intresse och konstaterar att det går bra för pojken:

"I Ethans fall finns det inga bevis på onormalt beteende. Han går i skolan och är en normal elvaåring", står det bland annat i domen. 

 

LÄS MER: Anna Ankas heta bild med unga svenska kärleken 

Flera barnterapeuter har även vid tre tillfällen försökt  att återförena den elvaåriga sonen med sin mamma – men det har misslyckats, står det i domen.

De långa förhandlingarna har kostat stora summor i advokatkostnader för båda parterna. Anna Anka berättade så sent som i slutet på april att hon inte tänkte ge sig förrän hon fått vårdnaden över deras gemensamma barn.

– Hans (Paul Anka reds. anm) hat mot mig är större än kärleken han har för Ethan. Men du kan skjuta mig i båda benen, jag slutar inte för det. Jag ger mig inte innan jag får tillbaka mitt barn, har Anna Anka tidigare sagt.