Ann-Marie Karlssons skrapade fram 100 000 kronor på Triss. Foto: TV4Ann-Marie Karlssons skrapade fram 100 000 kronor på Triss. Foto: TV4
Ann-Marie Karlssons skrapade fram 100 000 kronor på Triss. Foto: TV4
Hon väljer dock att skänka hela summan till välgörenhet. Foto: TV4Hon väljer dock att skänka hela summan till välgörenhet. Foto: TV4
Hon väljer dock att skänka hela summan till välgörenhet. Foto: TV4
Ann-Maries väljer att skänka pengarna efter att hennes barnbarn drabbats av cancer. Foto: TV4Ann-Maries väljer att skänka pengarna efter att hennes barnbarn drabbats av cancer. Foto: TV4
Ann-Maries väljer att skänka pengarna efter att hennes barnbarn drabbats av cancer. Foto: TV4

Ann-Marie skänker hela Trissvinsten

Publicerad

Ann-Marie Karlsson skänker pengarna från trissvinsten i "Nyhetsmorgon" till Barncancerfonden.

Bland annat för att hjälpa sitt cancersjuka barnbarn.

– Det absolut viktigaste i livet, då är inte pengar någonting, säger hon.

Måndagens trissvinnare i "Nyhetsmorgon", Ann-Marie Karlsson, har nio barnbarn. Men i samma veva som hon drog vinstlotten och fick beskedet att hon skulle få skrapa i tv, insjuknade ett av barnen i leukemi.

– Det blev ju så konstigt, först glädjen över lotten, och sedan blev hon hastigt akut sjuk och fick diagnosen leukemi. Sådan konstrast, säger hon.

Barnbarnet kämpar just nu mot cancern. Därför var det självklart för Ann-Marie Karlsson att största delen av hennes trissvinst skulle gå till Barncancerfonden.

– Det absolut viktigaste i livet, då är inte pengar någonting, säger hon och fortsätter:

– Det kändes jättehärligt, jag blev så glad över vinsten, och att få möjligheten att nämna det här om mitt lilla barnbarn, och göra så att fler kanske uppfattar hur viktigt det är med barncancerfonden.

 

LÄS MER: Trissglädjen: "Jag ska köpa en ny snöskoter"

 

"Hon blev så glad"

Alla nio barnbarn satt bänkade framför tv:n när Ann-Marie skrapade fram 100 000 kronor.

– Hon hade hunnit se innan hon åkte i väg på undersökning. Hon blev så glad, sa hennes pappa, när hon hörde att jag nämnde hennes namn. De andra små vinkade till mig när jag i rutan sade att jag har nio underbara barnbarn.

 

LÄS MER: Studenten vann högsta vinsten på Triss i TV4

 

Ann-Marie Karlsson är redan månadsgivare hos fonden, men är glad över att kunna göra ännu mer. Hon menar att insatserna är ovärderliga för de cancersjuka barnen.

– Jag vistades fem dagar hos barnbarnet på sjukhuset, och då ser man ju hur mycket Barncancerfonden gör, med presenter, filmer, inreder rum. Jag tror att man kan höja de små patienterna genom det, att glädjen kan påverka utgången av behandlingen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag