Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ann-Louise Hansons hemlighet med maken

Ann-Louise Hanson hyllade Lil-Babs på scenen: "Tänker på henne varje dag"
Ann-Louise Hanson och maken Bruno Glenmark har ett mycket långt äktenskap bakom sig.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
De har varit gifta i 54 år.Foto: KARIN SÖRBRING
”Det här med att älska varandra tills döden skiljer oss åt, det är något vi har tagit fasta på”, säger schlagerstjärnan.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ann-Louise Hanson med Siw Malmkvist och Barbro ”Lill-Babs” Svensson 2017.Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark har varit gifta i 54 år. 

På sin nya singel, den 117:e i ordningen, sjunger hon om deras liv tillsammans – nu avslöjar hon också kärleksreceptet.

– Det här med att älska varandra tills döden skiljer oss åt, det är något vi har tagit fasta på, säger schlagerstjärnan.

I många år har musikerparet Ann-Louise Hanson, 75, och Bruno Glenmark, 82, delat sin tid mellan lägenheten i Stockholm och huset i skärgården utanför Värmdö. 

Fördelningen har förändrats med tiden och numera bor de i princip på heltid ute på ön.

– Jag har ju jobbat så länge och nu när man inte flackar runt som man gjorde förr tycker jag att man ska passa på att njuta av vad man har, för oss är det här paradiset. Man har rest runt i världen och sett så mycket vackert men det är inget som slår detta, säger Ann-Louise Hanson.

Har isolerat sig

Att kunna njuta av sitt avskilda boende är förstås inte någon nackdel nu när coronapandemin prövar samhället hårt.

– Vi har isolerat oss här. Vi var inne och provianterade häromdagen, jag har ringt till Ica i Stavsnäs som är jättegulliga och sätter ut allt på lastbryggan och så swishar jag dem. Sedan tar vi en taxibåt ut och nu kommer vi att sitta här så länge som det behövs, säger Ann-Louise Hanson.

– Jag älskar laga mat och hade 27 kollin med mig ut så nu har jag frysen och kylen full. Jag lagar mat och bakar och så äter vi gott och badar bastu. Vi försöker leva så gott det går och känna att vi mår bra och vara tacksamma över det. För varje dag som man får vara frisk så får man vara tacksam.

Är du orolig själv för corona?

– Det är klart att man är orolig, inte bara för oss själva utan för alla barn och nära och kära. Jag har ju en dotter som bor i USA och hon har tre barn, de bor utanför Washington och där är man ju fruktansvärt drabbad. Det tänker man på hela tiden, vi håller kontakt på Whatsapp och Facetime och allt vad det är för någonting. I dagens läge är man ju väldigt glad över att sådant finns. 

Kärleksknepet med maken

Några problem med att hålla sams i sin isolering har dock inte Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark. Paret, som gifte sig 1966 och har döttrarna Jessica, Jenni och Josefin tillsammans, är vana vid att tillbringa mycket tid tillsammans.

– Vi har ju alltid jobbat tillsammans, så här har det alltid varit för oss, så vi har vanan inne. Det är inga som helst problem. Vi jobbar på varsitt håll, Bruno sitter vid datorn ibland eller så spelar han och filosoferar vid sin synth. För oss är det inga problem, vi har roligt dessutom. Vi har samma humor, säger Ann-Louise Hanson.

Ni har ju varit gifta länge. Vad är hemligheten?

– I 54 år har vi varit gifta och vi har känt varandra i 60 år. Vi har samma intressen, vi kommer från i stort sett samma bakgrund och vi har samma mål i livet. Det här med att älska varandra tills döden skiljer oss åt, det är något som vi har tagit fasta på. Vi är lite gammaldags vad gäller det men så är det bara. I dag är det så enkelt att skilja sig och folk gör kanske det alldeles för lätt. Men sedan är det inte allom givet att ha det så här som vi har det, det har man ju sett runtomkring sig.

På sin nya singel, ”Livet värt att leva” som släpps den 1 maj, sjunger Ann-Louise Hanson om just de här frågorna och om kärleken till Bruno Glenmark.

Nya låten handlar om livet med maken

Singeln, som blir hennes 117:e i karriären, är skriven tillsammans med bland andra dottern Josefin Glenmark – som också var med och skrev Lill-Babs-hyllningen ”Kärleken finns kvar” som Ann-Louise Hanson tävlade med i Melodifestivalen i fjol.

– ”Livet värt att leva” handlar om vårt liv tillsammans, Bruno och jag, hur man får det här att fungera. Det är en hyllning till ett långt äktenskap och även en hyllning till andra som är i samma situation, som har lyckats hålla ihop så länge, säger Ann-Louise Hanson.

Förutom ny musik väntar i höst också en musikalroll på Malmö Opera – om det är tillåtet med den typen av stora evenemang då.

Ann-Louise Hanson hoppas och berättar att hon nu ägnar mycket tid åt att repetera manus.

– Jag ska ju vara med i ”Funny girl” med Sanna Nielsen och Marianne Mörck. Hoppas vid Gud att det blir av, säger hon.

 

Ann-Louise Hansons middagstips – pizza på rester

Ann-Louise Hanson älskar att laga mat och fyller sitt Instagramkonto med olika rätter.

”Många skriver 'när kommer kokboken' och jag har väl sagt att någon gång innan jag lägger locket på så kanske jag ska göra en kokbok”, säger hon.

När Expressen ber henne att tipsa om en rätt tar hon fasta på lärdomen från sin mor om att aldrig slänga mat.

”Jag är expert på att ta vara på mat som blir över och göra något annat av det”, säger Ann-Louise Hanson och tipsar om att göra pizza – på rester.

”Jag köper ju färdig pizzadeg för det är jobbigt att den ska jäsa och ha sig. Det ska gå fort när jag lagar mat. Sedan kollar man vad man har i kylen”, säger hon.

”Ossobuco är Brunos favoriträtt, där blir det ju en underbart god sås som har stått och kokat länge. Blir det över så tar jag såsen och brer på pizzan och så lägger jag på lök, tomater, champinjon och skinka. Har man ingen skinka kan man ta små överblivna prinskorvar eller köttbullar. Du kan ha allt.”

”Och så måste det inte vara mozzarella utan det kan vara alla sorters ostar. Man river och lägger ovanpå och det ska helst vara ostar med lite smak, Västerbotten och sådant – det blir jättegott.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.