Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hårda påhoppen mot modellen efter amputationen: ”Löjligt”

Cherie Louise fick bättre självkänsla när hon postade bilder på sociala medier.
Foto: Instagram
Flera menar dock att hon fejkar sin funktionsnedsättning.
Foto: Instagram
Cherie Louise.
Foto: Instagram

Cherie Louise från Nya Zeeland får ofta bemöta absurda påståenden på sociala medier. 

Nu anklagas modellen för att ha retuschera bort sitt ben på bilder.  

– Folk på sociala medier skriver att jag fejkar amputationen för att få uppmärksamhet, säger hon till news.com.

29-åriga Cherie Louise från New Plymouth, Nya Zeeland, var bara sex år när hon tvingades amputera bort vänstra benet. 

Men på sociala medier anklagas hon för att ha fejkat amputationen.

– Folk på sociala medier skriver att jag fejkar amputationen och menar att jag photoshoppat bilderna för att få uppmärksamhet, berättar den omtalade modellen för nyhetssajten. 

– Jag vet att deras kommentarer är löjliga och lätt motbevisade, en del kanske tycker det är roligt när personer skriver så. Men för mig är det irriterande, med tanke på allt jag gått igenom för att överleva och för att komma till den punkten där jag är tillräckligt självsäker för den jag är och hur jag ser ut.

https://www.instagram.com/p/CUcOLXCp9u8/

”Trodde inte jag skulle få ett jobb”

Cherie Louise diagnostiserades med en ovanlig form av bencancer när hon var sex år gammal. Hon hade svårt att springa och leka tillsammans med de andra barnen, men det tog otaliga läkarbesök innan hon fick diagnosen. Läkarna gav beskedet att hennes vänstra ben och halva bäcken behövde amputeras. 

Den omfattande och riskfyllda operationen gjorde det omöjligt för Cherie Louise att använda protes, vilket har inneburit att hon behövt använda kryckor större delen av sitt liv för att ta sig fram. Något som gjorde att Cherie tidigt blev självmedveten om sin funktionsnedsättning, berättar hon. 

– När jag var yngre trodde jag inte att jag skulle få ett jobb, bli kär, ha en familj eller något av det eftersom jag aldrig hade känt en amputerad som hade det.

– Det är otaliga nätter som jag gråtit över foton på mig själv före amputation. Undrat varför det hände mig, önskat att jag skulle vakna en dag och ha två ben igen.

https://www.instagram.com/p/B_Ce34xpp1m/

Jobbar som modell

Men när Cherie Louise kom in i 20-årsåldern förändrades allt. Hon hittade vänner, som precis som hon, också hade amputerat bort kroppsdelar. Sakta men säkert började hon själv publicera bilder av sig själv och sin kropp på sociala medier. 

– Det hade faktiskt en avgörande roll för att jag skulle bli mer självsäker, säger Cherie och berättar att hon inspirerades av en modell som hade samma funktionsnedsättning. 

– Jag kommer ihåg att jag såg att hon lagt upp bilder på sig själv i baddräkt, till och med hade bilder som visade hennes ärr. 

29-åringen fick då modet att själv våga uppfylla drömmen om att bli modell. Hennes första modelljobb gjorde hon för ett underklädesföretag för några år sedan och förfrågningarna från företagen ökar ständigt, berättar hon.  

Cherie Louise är fortfarande positiv till sociala medier, trots att hon dagligen utsätts för påhopp.

– Jag hoppas att barn med funktionsnedsättning ser mig och får hopp om framtiden.

https://www.instagram.com/p/CL5q7aKpcmu/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.