Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagelserna mot Kevin Spacey läggs ner – vittnet död

”House of cards”-skådespelaren Kevin Spacey anklagades för sexuella övergrepp mot en massageterapeut, och fallet väntades tas upp i rättegång.Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Men nu läggs fallet ner mot Spacey, som nekade till alla anklagelser – efter att det påstådda offret har gått bort, skriver TMZ.Foto: NICOLE HARNISHFEGER / AP TT NYHETSBYRÅN

”House of cards”-skådespelaren Kevin Spacey anklagades för sexuella övergrepp mot en massageterapeut, och fallet väntades tas upp i rättegång.

Men nu läggs fallet ner mot Spacey, som nekade till alla anklagelser – efter att det påstådda offret har gått bort, skriver TMZ.

Massageterapeuten ska ha gått bort av ”naturliga anledningar”.

Hollywoodskådespelare Kevin Spacey, 60, kommer inte åtalas i det fall där han anklagades för sexuella övergrepp mot en massageterapeut 2016, skriver TMZ. Detta då det påstådda offret har gått bort.

På tisdagen kom åklagarkammaren i Los Angeles med beskedet att ”House of cards”-profilen, som anklagats för flera fall av sexuella övergrepp de senaste åren, frias från just det här fallet.

Spacey anklagades för att ha tvingat massageterapeuten att ta på skådespelarens könsorgan under en massagesession i Spaceys eget hem. Kevin Spacey har hela tiden förnekat alla anklagelser som har riktats mot honom.

Sparkades från filmen efter uppgifterna

Det påstådda offret gick bort i september av ”naturliga skäl”, skriver den amerikanska sajten.

Det var i samband med metoo-rörelsens start som Kevin Spacey först anklagades för sexuella övergrepp, sexuella trakasserier och opassande beteende av sina kolleger. Skådespelaren Anthony Rapp berättade att han som 14-åring utsatts för sexuella närmanden av den då 26-åriga Kevin Spacey. Den hyllade skådespelaren valde då att försvara sig med att komma ut som homosexuell – något många såg som ett sätt att avleda uppmärksamheten från övergreppen.

Efter att allt fler kom med liknande vittnesuppgifter om Spaceys beteende så sparkades han från rollen som Frank Underwood i Netflix-succén ”House of cards”. Han blev också utbytt i en film om J Paul Getty, och ersattes av skådespelaren Christopher Plummer.

Netflix bryter med ”House of Cards”-stjärnan