Anklagelsen mot Amber Heard: Ska ha slagit sin exflickvän

Ur arkivet: Det blir för mycket för Amber Heard.
Johnny Depp utanför rätten.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Johnny Depps advokat anklagar Heard för att ha angripit ett tidigare ex.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard nekar till alla anklagelser och säger att hon slagit Depp i självförsvar.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Amber Heard erkänner att hon ljugit under ed och Johnny Depps advokat anklagar henne för att även ha angripit en tidigare partner. 

I de omskakande rättegångsförhandlingarna spelades även ett samtal upp mellan exmakarna där Heard erkänner att hon slagit Depp – men Heard säger att allt skedde i självförsvar. 

– Om Depp ströp mig kunde jag vara den första som gav ett slag, säger hon enligt The Daily Mail. 

Den omskakande rättegången mellan exmakarna Johnny Depp, 58, och Amber Heard, 36, fortsätter. 

Och i veckans förhandlingar erkände exfrun att hon ljugit i rätten under ed, enligt The Daily Mail. Det var under en rättegång 2020 mellan exmakarna som Amber Heard sa att hon aldrig var ute efter Depps pengar och påstod i samband med det att hon skänkt allt hon fick efter skilsmässan till välgörande ändamål. 

– Jag ville inte ha någonting av det, sa hon bland annat i holländska programmet ”Late night”.

Men i de nya förhandlingarna berättar Heard att det inte stämde. 

– Men jag har fortfarande avsikten att hålla mitt löfte. Jag önskar att han kunde sluta stämma mig så att jag kunde göra det, säger hon om att pengarna inte donerats.

Anklagelsen om exet

Och när rättegången fortsätter blir stämningen om än mer dramatisk då Johnny Depps advokat anklagar Amber Heard för att ha angripit sin tidigare flickvän Tasya van Ree, 46, 2009. 

Två poliser har vittnat att de såg Heard slå till den tidigare kärleken på armen och dra av henne halsbandet hon bar. Heard greps men misstankarna avskrevs kort därefter. 

 – Jag har aldrig angripit en partner. Jag har aldrig angripit mr Depp eller någon som jag har har varit romantiskt länkad till, aldrig någonsin, säger Amber Heard i sitt försvar, enligt The Daily Mail. 

I rätten spelades också en inspelning av ett bråk mellan Johnny Depp och Amber Heard upp där hon erkänner att hon slagit honom. 

När advokaten frågar om Heard slagit Depp flera gånger säger hon att allt skedde i självförsvar. 

– Många gånger var jag tvungen att använda min kropp för att försvara mig. Om det betydde skillnaden mellan ett ömt ansikte och en bruten näsa så kan du ge dig på att jag gjorde det.

”Om Depp ströp mig...”

Advokaten forsätter att pressa Heard och frågar om hon brukade vara den som tog initiativet till våldet. 

– Om Depp ströp mig kunde jag vara den första som gav ett slag, svarar Heard. 

Johnny Depp stämmer Amber Heard på 50 miljoner dollar för en krönika som hon skrev i Washington Post 2018. Där beskriver hon sig själv som ”en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation”, skriver AFP.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det ”omfattande fysiska våld och de övergrepp” som hon påstår att Johnny Depp utsatt henne för.

På onsdagen kom beskedet att rättegången förlängs med en vecka, rapporterar The Guardian.

Slutpläderingarna kommer nu enligt flera medier att presenteras den 27 maj i stället för på torsdag denna vecka.

Efter att rättegången har avslutats kommer jurymedlemmarna att överlägga, vilket kan ta allt från dagar till veckor, innan domen presenteras.

Brutala sms:en om exfrun: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.