Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anki, 30, fick feber – fast i sängen i två år

Anki insjuknade i feber för två år sedan. Sen dess har hon varit sängliggande.
Foto: Faksimil Kanal 5
Hon är extremt ljud- och ljuskänslig.
Foto: Faksimil Kanal 5
Sambon Jonas är orolig för Anki och saknar den friska Anki.
Foto: Faksimil Kanal 5

Anki, 30, är sjukt svårt i borrelia. Dessutom är hon ljud- och ljuskänslig, vilket gör att familjen inte kan leva som vanligt.

I "Sofias änglar" berättar sambon Jonas om hur det påverkar familjen, och framför allt barnen.

– Barnen mår dåligt, de är rädda att mamma ska försvinna, säger han i programmet.

Det var för två år sedan som Anki, 30, hastigt insjuknade och fick feber – som aldrig gick över.

Hon blev successivt sämre och tappade tolv kilo i vikt på kort tid. Men trots flertal läkarbesök fick Anki och sambon Jonas inte svar på vad det var för fel på Anki.

Till slut sökte Jonas och Anki hjälp på en klinik i Tyskland och bekostade själva massvis med prover. Då fick de äntligen svar på vad det var för fel på Anki – hon var sjuk i en svår variant av borrelia.

– Hon blir sämre och sämre successivt, kroppen bryts ju ner eftersom hon inte kan använda den, berättar sambon Jonas i "Sofias änglar".LÄS MER: Familjens lycka efter hjälpen i "Sofias änglar"I dag är Anki sängliggande och ljus- och ljudkänslig. Det påverkar hela familjen, och framför allt parets barn som får tassa på tå och inte leka inomhus för att inte störa sin mamma.

– Det är jobbigt. Den tjejen jag träffade för tio år sedan, jag vill ha henne tillbaka.  Barnen mår dåligt, de är rädda att mamma ska försvinna, säger hennes sambo Jonas.SE ÄVEN: Jimmys fru tog livet av sig – får hjälp av Sofia WistamHan berättar vidare att han saknar den kvinna han blev kär i för tio år sedan.

– Just den känslan av att inte ha den personen man träffade för tio år sedan, inte för att man växer ifrån varandra som kanske många gör, utan för att hon tas ifrån en på grund av sjukdom. Det är jobbigt. Den tjejen jag träffade för tio år sedan, jag vill ha henne tillbaka, säger han.

Huset förfaller

Eftersom Anki har varit sjuk så länge är dessutom huset på förfall. Bland annat är källaren angripen av mögel. Ankis sambo Jonas har inte orkat ta hand om huset. Samtidigt är han orolig för att det ska ha gjort Anki ännu sämre. Ett av parets barn har dessutom utvecklat allergier. Därför rycker teamet bakom "Sofias änglar" ut.

"Sofias änglar" sänds måndagar klockan 20.00 i Kanal 5.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.