Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Änkan Lees liv efter Noppes död

Framlidne Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt tillsammans med hustrun Lee. Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBL
Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt dog i mars förra året. Foto: FREDRIK PERSSON

Det har gått drygt ett år sedan kungavännen och entreprenören Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt dog.

Men hans verksamheter lever vidare trots det tragiska.

Nu berättar änkan Lee och styvsonen Leonard om sorgen, saknaden och livet efter Noppe.

– Jag gillar inte att säga “livet efter” för det finns inget liv efter Noppe för ingen kan ersätta honom, säger Lee Lewenhaupt.

I mars förra året såg Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt, ägare till den mytomspunna medlemsklubben “Noppe Bar & Restaurang”, ingen annan utväg än att avsluta sitt liv.

Den plötsliga och tragiska bortgången togs emot med sorg bland vänner och familj. Sam tidigt har livet gått vidare.

Nyligen hölls den årliga golfturneringen Noppe Golf Open på Fågelbro Golf & Country Club på Värmdö utanför Stockholm som nu arrangeras av Noppe Lewenhaupts änka Lee Lewenhaupt, 58, och styvsonen Leonard Johansson, 30. 

 

LÄS MER: "Noppes" arv till hustrun Lee - 12,5 miljoner kronor 

 

Hyllar maken

Lee Lewenhaupt mår bättre och hyllar sin make.

– Jag är otroligt stolt över vad Noppe har skapat. Det är få 69-åringar som har gett så mycket glädje och nöje till hela Stockholm. Det är jag otroligt stolt över hos min man. Han var en glädjespridare.

På frågan om det senaste året har varit tungt svarar Leonard Johansson:

– Ja, vad ska man säga. För min del fick jag många vuxen poäng på en gång. Man kan aldrig förbereda sig för livet. Olyckor och tragedier händer. Det finns liksom inte alltid svar på saker. För min och mammas del får man väl bara acceptera det som har hänt, gå vidare och inte grubbla för mycket på allting.

Lee Lewenhaupt:

– Det finns många hjälporganisationer och jag tycker att man ska prata lite mer om sådana här saker. Jag menar om man tar livet av sig... det är lite skambelagt, men det ska inte vara så. Det ska gå att prata om. 

 

LÄS MER: Noppes änka åter- förenad med kungen 

 

”Vill göra mitt bästa”

– Jag skulle göra vad som helst för att han skulle komma tillbaka, men nu är han på andra sidan. Men vi kommer mötas igen, alla dör någon gång. Under tiden vill jag göra mitt bästa och vara den bästa mamman. Man ska inte ta varandra för givna.

Lee Lewenhaupt kom själv nyligen tillbaka efter en månad i Sydkorea där hon fick träffa familjen och ha tid att återhämta sig.

– Jag berättade vad som hade hänt och de gav mig otroligt mycket stöd. Jag har börjat se livet i ett lite annat perspektiv. Jag har samlat massor av kraft, som du märker ser jag lite gladare ut.

– Jag gillar inte att säga “livet efter” för det finns inget liv efter Noppe för ingen kan ersätta honom. En sådan fin människa finns inte. Och han var min. Jag är faktiskt väldigt lycklig och stolt över de 15 år han har gett mig. De kommer ge mig kraft i 15 år till. Vi ser fram emot nästa kapitel.

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!