Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anja Pärsons otäcka skada: ”Blödde rejält”

Här skadar Anja Pärson handen i ”Vem kan slå Anja och Foppa”.
Anja Pärson fick hjälp av en läkare att plåstra om handen.
Foto: Kanal 5/Dplay / Kanal 5/Dplay
Anja Pärson kollar på sin hand efter tävlingsmomentet.
Foto: Kanal 5/Dplay / Kanal 5/Dplay

I söndagens ”Vem kan slå Anja och Foppa” skadar Anja Pärson handen rejält när en plexiglasskiva går sönder.

Till en början märkte hon inte skadan, men när blödningen inte gick att stoppa fick hon hjälp av en läkare.

– Det blödde rejält från handen, säger Anja Pärson.

I ”Vem kan slå Anja och Foppa” möter tidigare alpinstjärnan Anja Pärson och före detta hockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg olika sportprofiler som de utmanar i olika tävlingsgrenar.

I söndagens avsnitt möter de längdstjärnorna, tillika makarna, Anna och Emil Jönsson Haag.

Under tävlingsmomentet ”Medicinbollen” ska de tävlande kasta medicinbollar över en stor plexiglasskiva.

När tävlingen börjar lida mot sitt slut kämpar Anna och Emil Jönsson Haag för att få över medicinbollarna till Anja och Foppas sida. Då kastas en av medicinbollarna på plexiglasskivan som separerar de två lagen och går sönder vilket leder till att spillror flyger överallt.

Gick inte att stoppa

Majoriteten av plexiglaset hamnar på Anja och Foppas planhalva. Då skadar sig Anja på det trasiga glaset – men märker till en början inget.

– Jag såg hur plexiglasskiva gick sönder och kände hur det högg till i handen. Först tänkte jag inte så mycket på det men såg sedan hur blodet rann från handen, säger Anja Pärson.

Skärsåret i handen blev dock rejält och blodet gick inte att få stopp på. Hon fick därför hjälp av en läkare för att plåstra om den skadade handen.

– Det blödde rejält från handen. Jag märkte det först inte i och med att jag var så inne i tävlingen. Men i och med att det inte gick att få stopp på blödningen så blev det läkarvård.

”Kunde ha gått riktigt illa”

I programmet syns Anja Pärson sedan sitta och pusta ut med en omplåstrad hand.

– Det kunde ha gått riktigt illa om plexiglasskiva träffat någon annanstans, nu blev det ett skärsår i handen som blödde rejält, men läkaren stoppade det snabbt som tur var, säger Anja Pärson.

Martin Nersing, pressansvarig på Discovery Networks Sverige menar även han att det hade kunnat gå illa och att Anjas agerande visar vilken tävlingsmänniska hon är.

– Att Anja inte ens märkte att hennes hand blödde mitt under tävlingen säger allt om hennes vinnarskalle, säger Martin Nersing.

”Vem kan slå Anja och Foppa” sänds på Dplay och Kanal 5.

Anja Pärsons allvarliga olycka i tv – foten viker sig mitt i duellen i ”Vem kan slå Anja och Foppa”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.