Foto: Emil NordinFoto: Emil Nordin
 Foto: Emil Nordin
Foto: Emil NordinFoto: Emil Nordin
 Foto: Emil Nordin
Foto: Emil NordinFoto: Emil Nordin
 Foto: Emil Nordin
Foto: Emil NordinFoto: Emil Nordin
 Foto: Emil Nordin

Anja Pärson har gift sig med Filippa Rådin

Publicerad

Vilken bröllopslycka!

Nu har Anja Pärson och Filippa Rådin gift sig.

"Just gifta! #stockholmpride #pride14 #kärlek", skriver Anja på sin Instagram.

Skidstjärnan Anja Pärson, 33, och butiksägaren Filippa Rådin, 41, är nu äkta makar.

På lördagen bytte paret ringar intill Umeälven.

På sina Instagramkonton lägger de upp en bild ihop med Mona Sahlin som också var den som vigde paret i Grubbe utanför Umeå.

"Just gifta!", utropar båda till bilden.

Fick frågan i år

Mona Sahlin lärde känna Anja Pärson när hon var idrottsminister och Anja Pärson i början av sin karriär.

– Vi har fortsatt hålla kontakten genom alla år och jag tycker så otroligt mycket om Anja och har kunnat vara med och ge råd och stötta henne genom åren. Så jag känner mig otroligt hedrad att jag fick frågan – trots att det var under Prideparaden, så kände jag att ”Okej, bara för att det är Anja och Filippa”, säger Mona Sahlin.

Hon fick frågan tidigare i år och tvekade inte att säga ja - trots att det innebär att missa Pride i Stockholm.

"Kämpat för sig själv"

Men Mona Sahlin konstaterar:

– Att stå här i dag och viga Anja och Filippa var inte möjligt för bara några år sen. Det är det Pridekampen handlar om, vad kunde vara mer rätt än att stå här med de här fantastiskt vackra och lyckliga kvinnorna i dag? Det var mycket tårar, ska jag säga.

Mona Sahlin beskriver bröllopet som "lika mycket skratt som storbölande".

– De två bjuder så väldigt mycket på varandra, men det var också väldigt känslosamt. Det här är två människor som har kämpat för sig själva och för sin kärlek. Det väcker väldigt mycket lyckokänslor bland släkt och familj att se dem här i dag, säger hon.

Förutom vigselförrättaren Mona Sahlin var även Mark Levengood, Malin Baryard- Johnsson och Henrik Johnsson på plats.

Många gratulationer

I sociala medier är gratulationerna till brudparet många. Sportjournalisten Niklas Jihde skriver: "Stort Grattis till dig o Filippa! Hoppas Ni hade en underbar dag/kväll. All lycka önskas.".

Anja Pärsons tränare Mikael Junglind var på plats och hyllade paret med: "Hand i hand genom resten av livet! Tack för en underbar dag och All kärlek till er!".

Även musikern Richard Herrey passade på att gratulera paret: "Grattis Anja och Filippa som gifte sig idag. Hurra för kärleken".

Häftig kick

I förra veckan berättade Anja Pärson om lyckan inför det då stundande bröllopet.

– Jag är definitivt jätteglad. Allting känns så bra och är jättekul!, sa en förväntansfull Anja då.

Anja Pärson berättade för första gången om kärleken i "Sommar i P1", midsommardagen 2012.

– Från den första fantastiska kyssen genom den okända evigheten är det vi, sa Anja.

Kort därefter blev Anja och Filippa mammor till lilla Elvis.

När paret gästade Renée Nyberg i hennes program "Renées rubriker" berättade Anja Pärson om hur det var att bli förälder. Paret har nu fullt upp med sonen och Filippas dotter.

– Kicken att få skita i sig själv och bara tänka på sina barn - den är ganska häftig, sa Anja Pärson.

 

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag