Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anja och Filippas tuffa gravid-svårigheter

Foto: TV4
Foto: TV4

I morgonens avsnitt av "Renées brygga" berättar Anja Pärson om känslorna för att komma ut som lesbisk.

Samtidigt öppnar hon upp om den tuffa resan för att bli med barn.

– Det är ju en resa, och jag tror att man också i den resan också verkligen värderar det som kommer, säger skidlegendaren i programmet.

Det var i Anja Pärsons sommarprat 2012 som hon berättade för hela svenska folket att hon är lesbisk och i ett förhållande med Filippa Rådin. I morgondagens program av "Renées brygga" berättar paret om hur skönt det var att äntligen få berätta som det var.

– Vi levde i hemlighet, men ändå inte. Vi har varit väldigt öppen med vår kärlek, förutom till allmänheten via medierna, säger Anja Pärson.

– Anja är en offentlig person och har alltid varit det. Men det var skönt för mig, att jag blev bekräftad. Vi sa ju det också, att det hade varit skönt att göra det tidigare också, när vi väl gjorde det. Även om vi hade vår plan och linje på hur vi skulle göra det, säger Filippa Rådin.


LÄS MER: Anja Pärson: "Jag ville inte bryta upp en familj"


Träffades i en klädbutik

Paret träffades i Filippas klädbutik i Umeå för flera år sedan och Anja Pärson berättar att de fann varandra direkt. Men först var de bara vänner – innan de förstod att det även fanns känslor där.

– Om jag säger så här, alla våra vänner såg på oss tidigt att det var något mer än vänskap. Bara att vi inte hade kommit på det. Men jag tror det var en kväll som jag sa "jag älskar dig". Och då blev du livrädd – för det fans ingen väg tillbaka, säger Filippa till Anja i programmet.

– Då var det ute i luften, verkligt och då var jag tvungen att ta ett val. Ett val som jag redan visste, men var tvungen att landa i. För just där och då kände det helt omöjligt, svarar Anja.

"Visste att hon skulle komma"

Programledaren Renée Nyberg frågar Filippa Rådin om hon var säker på att Anja även var kär i henne – när hon berättade att hon älskade henne den där kvällen.

– Ja, det visste jag. Även fast inte Anja skulle erkänna och ta till sig mig så viste jag att hon skulle komma förr eller senare, säger hon.


LÄS MER: Anja och Filippa om hur de blev kära


I dag är de båda gifta och har två barn tillsammans.

Men att få barn har inte varit den lättaste resan.

– Det är inte det mest romantiska, men det som kommer utav det ... Det är ju en resa, och jag tror att man också i den resan också verkligen värderar det som kommer, säger Anja Pärson i programmet.

"Renées brygga" sänds klockan 21.00 på onsdag på TV4.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.