Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anithas beslut – ett år efter skilsmässan

Nu byter Anitha Schulman efternamn.
Foto: /IBL / /IBL
I slutet av 2016 skilde sig Anitha Schulman, 39, och Calle Schulman, 38.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN

För ett år sedan skilde hon sig från Calle Schulman.

Nu byter Anitha Schulman efternamn, rapporterar Aftonbladet.

– Jag vill inte heta Schulman, jag kommer att ta bort det på sikt men det är en omständig process, säger hon till tidningen.

I slutet av 2016 skilde sig Anitha Schulman, 39, och Calle Schulman, 38. Nu, drygt ett år senare, berättar Anitha Schulman att hon ska ta nästa steg i separationen och att hon ska byta efternamn. I stället för Schulman ska hon heta Clemens, rapporterar Aftonbladet.

– Jag ska byta efternamn till Clemens och jag kommer att lägga till det som efternamn på mina barn. Jag vill inte heta Schulman, jag kommer att ta bort det på sikt men det är en omständig process eftersom man måste ändra på så många ställen, säger hon i intervjun med Aftonbladet Klick och fortsätter:

– Jag tycker också det är en jämställdhetsfråga som få reflekterar över när man gifter sig och ger sig själv till mannen, då ska man bära hans namn. Sedan vips, när relationen är över då tas efternamnet tillbaka. Den som aldrig bytt efternamn förstår inte hur omständigt det är. Men så klart är det värt det. Adressändringen ska bara sluta upphöra först.


LÄS MER: Efter uppbrottet – nu säljer de lyxlägenheten 

Anitha Schulman: "Vill ha mitt namn"

Till Expressen säger Anitha Schulman att namnbytet främst är av praktiska skäl.

– Jag ska byta efternamn men har inte skickat in något än så det kommer dröja. Jag vill ha mitt namn och det är inte så mycket mer med det. Men jag har ju varit gift en gång tidigare så jag vet hur krångligt det är att byta, säger hon och fortsätter:

– Samtidigt har jag en USA-resa inplanerad och då är det ganska praktiskt att heta samma sak som sina barn, annars är det massor av extradokument som ska med.

Vad kommer Clemens ifrån?

– Det är faktiskt mitt namnsdagsnamn. Jag kom till Sverige den 23 november på Clemensdagen så jag har alltid kallats för Clemens hemma.


LÄS MER: Så blåste Anitha Schulman fansen 


Innan giftermålet med Calle Schulman hette Anitha Schulman Flink i efternamn. Anitha Schulman och Calle Schulman har delad vårdnad om barnen Penny Schulman, 6, och Tom Allan Schulman, 3.

Anitha Schulman har gått vidare med kärleken Joel Åhlén Nyström, 27 och Calle Schulman är tillsammans med Sandhra Johnsson, 29.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.