Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anita Lindblom bad sin halvbror om hjälp i konflikt

Hans Wahlström, Anita Lindbloms halvbror, då han var ordförande för Transportarbetarförbundet 1996. Han gick i pension 2002.Foto: URBAN JÖRÉN
Anita Lindblom frågade sin halvbror Hans Wahlström om hjälp i en infekterad konflikt med en flyttfirma.Foto: OLLE WESTER/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Hela Sverige sörjer artisten Anita Lindbloms bortgång. 

I födelsestaden Gävle finns hennes okända halvsyskon. 

– Det känns ju sorgligt, säger halvbrodern Hans Wahlström till Gefle Dagblad, GD, och berättar om när Anita Lindblom bad honom om hjälp i en infekterad tvist. 

Gävlebon Hans Wahlström är före detta ordförande för Transportarbetarförbundet – men hans fem år äldre storasyster är betydligt mer känd: ”Sånt är livet”-sångerskan Anita Lindblom, som blev 82 år.  

Anita Lindblom gick bort den 6 september. 

Bad sin halvbror om hjälp i konflikten

De hade samma pappa, Bruno Wahlström, och enligt GD hade sångerskan minst fyra andra halvsyskon i Gävle. 

Dock hade de ingen nära kontakt och umgicks bara någon gång tillsammans med deras gemensamma pappa när sångerskan uppträdde i Folkets park i Gävle. 

Senare i livet kontaktade hon dock halvbrodern för att fråga om han kunde hjälpa henne i en infekterad tvist med flyttfirman Kungsholms Express. 

”Som ordförande i ett fackförbund får man ju vara försiktig”

Anita Lindblom menade att firman hade demolerat hennes bohag under en flytt från Frankrike till USA, där hon planerade att göra karriär. 

Eftersom Hans Wahlström var ordfröande för Transportarbetarförbundet, som omfattade flyttfirmor, undrade hon om han kunde hjälpa henne i tvisten. 

– Som ordförande i ett fackförbund får man ju vara försiktig med sånt. Jag överlät till en av mina anställda att titta på frågan och det blev ingen åtgärd till sist, säger han till GD

Sedan dess har syskonen inte haft någon kontakt med varandra, berättar Hans Wahlström för tidningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.