Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anita Ekberg: "Jag vill bli begravd i Italien"

Anita Ekberg under sitt Sverigebesök.
Foto: Ronny Johannesson

Anita Ekberg har planerat för döden.

Skådespelerskan och superdivan har bestämt sig för att Italien ska bli hennes sista vila, berättar hon för Lotta Bromé i P4 Extra.

– Jag vill bli begravd i Italien, kremeras och spridas i medelhavet, säger hon till P4 Extra.

Anita Ekberg, 81, är på ett sällsyns Sverigebesök. Under onsdagen invigde hon en boulebana efter att ha hämtats av en rosa limousine, allt ordnat av nära vännen och festfixaren Lars Hector.

Och tidigare i dag dök hon upp i en intervju med Lotta Bromé i P4 Extra. Där berättar divan, som färdas med rullstol efter att ha brutit lårbenshalsarna häromåret, om sin plan för döden. Den sista vilan blir inte i Sverige, utan i nya hemlandet Italien.

– Jag vill bli begravd i Italien - kremeras och spridas i medelhavet, säger hon till P4 Extra.

"Min familj är mina hundar"

I radiointervjun berättar Ekberg också om sitt liv utan familj, och hur åldern påverkat henne.

– Jag har aldrig velat ha barn, min familj är mina hundar. Jag är ju änka du vet. Min make dog i en hjärtattack i en ambulans på väg till sjukhuset, säger hon i radio om familjelivet.

Men även hund har hon förlorat.

– Inbrottstjuvarna tog allt, de till och med dödade min hund när jag låg på sjukhuset, säger Ekberg till Bromé.

Samtidigt har skådespelerskan, känd främst som Sylvia i Fellinis "Det ljuva livet" från 1960, där hon i en berömd scen badar i Fontana di Trevi i Rom, kommit tillfreds med sitt utseende genom åren.

– Jag har aldrig lagt värde i om jag är snygg eller inte är snygg. Det är det andra som gör. Det är inte något som jag tänker så mycket på. Det finns så många andra saker att tänka på och göra, säger Ekberg till P4 Extra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.