Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anita Ekberg fattig och ensam - vill ha hjälp

Anita Ekberg tvingas vädja om ekonomisk hjälp.
Foto: Olle Sporrong
ROM/STOCKHOLM. Det ljuva livet är ett minne blott för Anita Ekberg. Hon är utblottad och ensam, uppger den svenska superdivans advokat Massimo Morais enligt Daily Mail.
I ett desperat nödrop till Federico Fellini Foundation vädjar hon nu om ekonomiskt bistånd.

FAKTA

Anita Ekberg - mest känd för badscenen i filmen "Det ljuva livet"
Anita Ekberg var en av filmregissören Federico Fellinis främsta skådespelerskor under femtio- och sextiotalen.
Särskild älskad och berömd blev hon för den oförglömliga badscenen i Trevifontänen i Rom tillsammans med Marcello Mastroianni i filmen "Det ljuva livet".
Efter två kraschade äktenskap, många framgångar, en fantastisk karriär och ett okänt antal flirtar med bland annat Frank Sinatra, Gianni Agnelli och Dino Risi är Anita Ekberg i dag ensam - och utfattig.

Ekberg i Trevifontänen.
Sedan en tid tillbaka är Anita Ekberg intagen på en långvårdsklinik i Velletri strax söder om Rom. Efter ett komplicerat lårbensbrott är hon rullstolsburen och kan inte klara sig själv.
Som om benbrottet inte vore nog - nu har Anita Ekbergs ekonomiska situation förvärrats.
I ett sista desperat försök att få hjälp har hon via sin advokat och förmyndare Massimo Morais skickat ett nödrop till Federico Fellini Foundation i Rimini om ekonomiskt bistånd.
- Även ett litet bidrag kan i denna situation betyda oerhört mycket, säger Massimo Morais.

Huset skadades i en brand

Hennes nödrop har uppmärksammats av flera italienska tidningar, bland annat Il Messaggero som skriver om La Ekberg med rubriken "Jag är fattig".
Men Anita Ekbergs vädjan kan vara förgäves. Fellini Foundation befinner sig också i en svår ekonomisk kris - och kommer att vara overksam under 2012.
Anita Ekberg har tidigare drabbats av ett inbrott i sitt hus i Genzano då tjuvar stal hennes juveler och möbler.
- Hon skulle gärna återvända till hem men faktum är att hon inte kan göra det eftersom hon inte har pengar till att restaurera sitt hus som skadades i en brand, säger Massimo Morais enligt Daily Mail.

"Känner mig ensam"

Nu är hon ensam och utblottad.
- Hon har ingen familj som kan hjälpa till och ta hand om henne. Det är därför hon vädjar om hjälp, säger Massimo Morais.
På sin 80-årsdag i september sa Ekberg till tidningen Corriere della Sera:
- Visst känner jag mig ensam. Men jag ångrar ingenting. Jag har älskat och jag har gråtit. Jag har vunnit och jag har förlorat och jag har varit som galen av glädje och lycka. Men jag har varken make eller barn. Och dagarna på sjukhuset tar aldrig slut.
Expressen har sökt Ekberg via hennes advokat och förmyndare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.