Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anis Don Deminas koppling till Allra-skandalen

Anis Don Demina är känd som youtuber och artist.
Foto: CARL-OLOF ZIMMERMAN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Ernstberger är dömd till sex års fängelse i hovrätten.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

I Morgonpasset i P3 berättar artisten och Youtube-profilen Anis Don Demina om sitt gamla jobb på pensionsbolaget.

– Oj, det där är han jag jobbade för, säger han i programmet. 

Tidigare i dag rapporterade Expressen om att pensionsbolaget Allras vd Alexander Ernstberger har överlämnat sig till polisen, samt att samtliga efterlysta i den uppmärksammade härvan nu sitter häktade. 

Under fredagens sändning av Morgonpasset i P3 gjorde Anis Don Demina, som programleder morgonshowen under sommaren, ett avslöjande om sin koppling till Allra-skandalen.

– När jag läste om det här, jag bara: ”Oj, det där är han jag jobbade för en gång i tiden, och sålde hans produkt”, säger Anis Don Demina i programmet.

Han berättar att han under gymnasiet arbetade som telefonförsäljare. Det han sålde var PPM-förvaltning, och bolaget han sålde för var Svensk Fondservice – föregångaren till Allra. 

– Det här var innan de var godkända av Finansinspektionen. Du måste ha ett godkännande av Finansinspektionen för att placera någons pengar, så vad de gjorde var att de skickade ut ett mejl varje gång de skulle placera om någons pengar och sa: ”Du får använda din PPM-kod för att godkänna det här bytet”. Så kringgick de det, berättar Anis Don Demina i Morgonpasset.

Träffade Ernstberger ofta: ”Satt vägg i vägg”

Kollegan Ison Glasgow frågar då om han någonsin träffade vd:n Alexander Ernstberger, vilket Anis Don Demina menar att han gjorde – det ska ha varit vardag på säljarjobbet.

– Vi satt vägg i vägg med dem, så de kom ofta och hälsade på. Så jag har ju känt de här och hälsat på dem i alla oändlighet när jag har sett dem.

Expressen har sökt Anis Don Demina. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.