Angreppet mot artisterna – efter kuppen i sändning

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick uppges ha utsatts för hat efter sin kupp mot SD.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick kuppade mot SD i ”Sommarkrysset”.
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Alexandra Pascalodou uppmanar sina följare att stötta Rebecca och Fiona.
Foto: LISA MATTISSON
Rebecca & Fiona feat Parham.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Rebecca & Fiona feat Parham.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Rebecca och Fiona kuppade mot Sverigedemokraterna i ”Sommarkrysset”.

Efter markeringen har musikduon utsatts för hat och hot, det menar Alexandra Pascalidou – som uppmanar sina fans att backa musikduon.

”De har utsatts för hemska hatattacker under natten efter att ha markerat mot SD”, skriver Pascalidou på Instagram.

Artisterna Rebecca Scheja, 29, och Fiona FitzPatrick, 32, kända som duon Rebecca och Fiona, uppträdde i ”Sommarkrysset” i lördags. 

Vad TV4 inte visste var att Rebecca och Fiona hade planerat en kupp mot Sverigedemokraterna i direktsändning. De framförde sin låt ”Fools gold” och alla bakgrundsdansare hade rosa t-tröjor med texten ”Fuck SD”. 

Rebecca och Fiona invigde i går kväll Almedalsveckan i Visby. Ungsvenskarnas (SD:s ungdomsförbund) ordförande Tobias Andersson har gått ut och utmanat artisterna på debatt i Almedalen.

– De har gjort ett tydligt ställningstagande, men de har inte grundat det i några sakpolitiska argument. De hatar oss, men har inte sagt varför. Just nu har de bara gjort en PR-kupp utan att visa upp någon sakpolitisk kunskap, säger Tobias Andersson.


LÄS MER: Artisterna kupp som SD i sändning 


Kallar SD för ”oerfaret Kalle Anka nazi-parti”

Kuppen har väckt starka reaktioner och Rebecca och Fiona ska ha utsatts för hatattacker – det menar Alexandra Pascalidou, som själv befinner sig i Almedalen.

”I kväll inviger fantastiska DJ-duon Rebecca & Fiona Almedalen på Kallis. Men de har utsatts för hemska hatattacker under natten efter att ha markerat mot SD. In och backa och stötta och ös lite kärlek över tjejerna! De behöver det”, skriver Pascalidou på Instagram

https://www.instagram.com/p/Bks4xYtF9uI/?hl=sv&taken-by=pascalidou

På Rebecca och Fionas Instagram-sida uppmanar musikduon alla sina följare att rösta i valet den 9 september.

”Ni behöver vara aktiva i diskussioner med vänner, familj och grannar. Snälla, försök övertyga, manipulera och hota alla ni känner att inte rösta på ett oerfaret Kalle Anka nazi-parti”, skriver de.

https://www.instagram.com/p/BkqNQ6XhB6k/?taken-by=rebeccafiona

Rebecca och Fiona är en hyllad DJ-duo som turnerar i hela världen med sin musik. Nya albumet ”The art of being a girl” släpps i augusti. De är också aktuella som sommarpratare i ”Sommar i P1” den 8 augusti.

Expressen har sökt Rebecca och Fiona för en kommentar.


LÄS MER: Efter kuppen i SD – nu utmanas artisterna av Ungsvenskarna 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.