Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ångrar sin medverkan i ”Gift vid första ögonkastet”

Här gifter sig Lars och Elinor i ”Gift vid första ögonkastet”
Äktenskapet mellan Johan Skantz och Susanna Lundberg bröts vid slutvalet.
Foto: SVT

Det klickade aldrig mellan makarna Susanna Lundberg, 32 och Johan Skantz, 31 i årets säsong av ”Gift vid första ögonkastet”.

Och Susanna berättar att hon till och med ångrar sin medverkan.

– Jag önskar att jag hade fått det ogjort. Så är det absolut.

Det skar sig tidigt mellan socionomstudenten Susanna Lundberg och grävmaskinisten Johan Skantz i årets säsong av ”Gift vid första ögonkastet”. Och trots att de själva i programmet berättar hur de kom varandra lite närmare mot slutet valde Susanna att avsluta äktenskapet vid slutvalet.

– Jag känner att den här kemin som vi behöver ha, den har inte vi från min sida, förklarade hon för Johan, som själv var redo att försöka lite till med äktenskapet.

– Det var jobbigt. Jag hade inte riktigt förväntat mig det, konstaterade han efter Susannas besked.

Susanna: ”Matchningen var ju inte bra”

När Expressen ringer Susanna Lundberg efter säsongsavslutningen berättar hon att gnistan aldrig riktigt fanns där.

– Matchningen var ju inte bra och jag tror det syns genom serien att vi aldrig riktigt möttes. Det var ofta stelt mellan oss och vi hade ingen harmoni i varandras sällskap.  Men sen var det också det här att vi hade olika värderingar. Vi hade olika värderingar i många frågor, sen valde programmet att fokusera på feminismen. Det var svårt.

– Det utvecklades sig aldrig till en kärleksrelation mellan oss så jag var säker på mitt val.

När Susanna ser tillbaka på sin medverkan är det också med en ånger. Hon berättar att hon ångrar att hon överhuvudtaget var med i SVT:s relationsexperiment.

– Jag önskar att jag hade fått det ogjort. Så är det absolut, det gör jag. Det var inte som jag hade förväntat mig. Det var mycket svårare att vara med än jag trodde.

När insåg du det?

– Det är mer min sammanfattning nu i efterhand. De erfarenheterna jag gjorde under tiden men också nu under programmets sändningstid. Det är inte värt det.

Johan Skantz hade hoppas på att paret skulle försöka lite till.
Foto: SVT

”Mycket som inte kommer med”

När kärleken inte infann sig handlade det mest om att fullfölja en tv-inspelning, menar Susanna. Något som inte var helt okomplicerat.

– Det är mycket som inte kommer med som gör det lite konstigt kanske. Till exempel det här städskämtet som det har pratas om. Jag kom inte ens ihåg det, utan det var en kameraperson som påminde mig om det och ville ha en kommentar om det. 

Susanna Lundberg menar att kommentarer ibland togs ur sin kontext för att framställas som att det rörde just städskämtet.

– Jag kan ta skämt och jag kan tycka saker är roligt. Det här handlade om större saker.

”Matchningen var ju inte bra och jag tror det syns genom serien att vi aldrig riktigt möttes”, säger hon,

”Jag borde ha varit hårdare”

I efterhand önskar hon att hon varit tydligare med sina åsikter när hon fick se avsnitten i förhand.

– Jag borde ha varit hårdare när jag tittade på programmet och varit hårdare i vad jag tyckte.  Jag respekterar hur de har klippt, men jag hade önskat att människor kanske förstått att det var mycket mer än det som sändes på tv.

Martina Petterson, projektledare för fakta och underhållning på SVT, ger sin syn på klippningen:

”Gift vid första ögonkastet är en korsning mellan dokumentär och reality. Det innebär att vi har en dialog med deltagarna och visar upp det klippta materialet så att vi vet att de känner igen sig i det de ser, innan vi sänder”, skriver hon i ett mejl.

SVT: ”Väldigt olyckligt”

Hon fortsätter:

”Så var det även i det här fallet och det är ju väldigt olyckligt att Susanna inte påpekade detta när vi hade visningen före jul. Den här rutinen har vi ju för att ge en så ärlig bild av äktenskapet som möjligt, från båda parter. Jag ska såklart prata med Susanna och höra efter vad det är som hon ser annorlunda på numera”.

Expressen har sökt Johan Skantz som avböjer att kommentera. ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.