Angellos hemliga projekt med Stenbeck

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dj-stjärnan Steve Angello har bytt USA mot Sverige.
Foto: Thomas Engstrom / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN.
Angello öppnar även för en återförening av Swedish House Mafia.
Foto: Anna Hallams / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Steve ANgello med Isabel Adrian.
Foto: Thomas Engstrom / EXPRESSEN THOMAS ENGSTROM THOMASENGSTROM.COM
Företagsledaren Cristina Stenbeck.
Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP

Han har bytt Los Angeles mot Stockholm.

Nu berättar Steve Angello om sitt nya hemliga projekt med företagsledaren Cristina Stenbeck, varför han tycker att det är "skitskönt" att slippa USA och sina tankar om Donald Trump. Dessutom öppnar han för en återförening av Swedish House Mafia.

– Vi ska vara sjukt tacksamma över hur vi har det i Sverige, säger han.

Vad har den världskända dj:n och entreprenören Steve Angello, 33, och företagsledaren Cristina Stenbeck, 39, gemensamt? Mer än vad man kan tro.

Just nu ligger duon, tillsammans med Tele 2, i startgroparna för lanseringen av hemligt musikprojekt som "genom uppkoppling ska främja ungas aktiva liv kopplat till entreprenörskap".

– Vi ska tillsammans hitta version 2.0 av nöje och skapa en direktrelation till konsumenten, berättar Steve Angello.

I övrigt vill Steve Angello inte avslöja mer om vad duon planerar. Han berättar dock att han och Cristina Stenbeck kommit nära varandra under åren.

– Jag vet inte varför vi funkar så bra ihop, men jag har mycket idéer, är väldigt kreativ och kastar ur mig saker. Cristina är extremt organiserad och välutbildad. Hon funkar lite som en drömfångare.


LÄS MER: Steve Angellos sorg: Jag grät så mycket


Förutom det hemliga projektet och solokarriären driver Steve Angello även byrån Made by Forest. Men trots de många strängarna på sin lyra har världsstjärnan medvetet valt att ta det lite lugnare framöver. Framför allt ska tiden ägnas åt hans nya soloskiva.

– Jag har precis slutat turnera och nu är jag ledig fem-sex månader och ska göra en ny platta och fokusera på nästa år.

Steve Angello älskar Sverige

I februari berättade Steve Angello, 33, att han och frun Isabella Adrian flyttar tillbaka till Stockholm från Los Angeles.

– Det är fortfarande fram och tillbaks men vi har varit i Sverige nästan hela året. Jag har ju turnerat extremt mycket fram tills förra veckan men jag åker till USA ungefär en gång i månaden.

Steve Angello trivs synnerligen bra med att bo i Sverige igen.

– Jag gillar det här lilla mörkret som börjar komma, det är mysigt och när snön var här för två veckor sedan var det helt fantastiskt. När man har bott på solsemester i nio år då saknar man ju det här, tyvärr, säger han och fortsätter:

– Man skulle kunna säga att Los Angeles har blivit vår sommarstuga. Vi åker dit och får sol och badar i bubbelpoolen. Men vi har fortfarande ganska mycket affärer där. Vi är där så mycket vi kan, Isabel är ju där fram och tillbaks hela tiden. Det är vårt lilla gömställe.

Är det skönt att slippa Los Angeles?

– Ska jag vara ärlig? Jag tycker att det är skitskönt att slippa USA. Vi ska vara sjukt tacksamma över hur vi har det här i Sverige. USA börjar kännas lite som ett u-land. Det finns så mycket fattigdom och stora problem som man inte tänker på när man är där på semester, säger han och fortsätter:

– Kör man ner för backen där vårt hus ligger ser man tio människor som bor i buskarna för att de inte har någonstans att ta vägen. Det är väldigt sorgligt. Därför är jag ganska glad att mina barn får uppleva Sverige och att de får gå i svenska skolor. Jag vill att de ska få allt det som jag fick när jag var liten, vilket är det mest fantastiska du kan önska dig.

Steve Angello berättar också att erfarenheterna av att bo i USA har lärt honom att uppskatta Sverige mer.

– Visst kan man klaga på vädret och vissa går in i politiken, det är Sverigedemokrater och Socialdemokrater och det ena med det andra. Alla gillar att bråka men vi ska komma ihåg att det absolut värsta scenariot i vårt land är det absolut bästa scenariot i andra länder. Vi ska vara väldigt glada över det.

– Jag tror inte jag hade uppskattat det lika mycket om jag inte hade bott utomlands i nio år. Jag har insett hur fantastiskt Sverige är, än en gång så har jag blivit kär i mitt hemland.

Hur ser du på att Donald Trump vann presidentvalet?

– Den provokativa marknadsföringen funkar. Och det är egentligen exakt vad det är. Han kommer inte göra det mesta han har sagt att han ska göra, det var bara för att få röster.

Steve Angello: "Man måste ge Trump en chans"

Steve Angello, som själv är en hyllad marknadsförare, tror att Kim Kardashian skulle ha lika stora chanser att bli president som Donald Trump.

– Hon är så igenkänd i USA. Alla vet vem hon är. Det finns en anledning till att McDonald's är störst och det är att människor känner igen deras logga. Det är exakt samma sak, provokativ marknadsföring. Det har funkat i många år. Donald Trump körde det all in och vann presidentvalet.

– Sedan får vi se vad som händer nu, antingen hoppar de tillbaks tio år i tiden eller så kommer det vara som det är nu. Men jag tror att man måste ge honom en chans och hoppas på det bästa även om han vunnit.


LÄS MER: Steve Angello stäms på 116 miljoner kronor


Apropå USA finns det en annan grej som irriterar Steve Angello. Nyligen stämdes han av en känd producent och före detta affärspartner, som kräver Swedish House Mafia-stjärnan på närmare 120 miljoner kronor.

– Det är inget att ta seriöst. Det är sådant som händer, tyvärr. En kompis till mig blev stämd av brevbäraren för att han inte hade lagt ut välkomstmattan vid brevlådan en gång. Det är jätteoseriöst och inget jag diskuterar eller tänker på. Det är ganska irrelevant och jäkligt oseriöst.

Steve Angello om en återförening av Swedish House Mafia

Steve Angello berättar också att han trivs bara livet som soloartist.

– Jag har alltid varit soloartist, Swedish House Mafia var mer som en extragrej. Men det handlar mycket om att jag själv står för besluten som jag fattar i studion och att jag får stå för konsekvenserna för det. Jag får vara kreativ för mig själv och det är ingen annan som behöver tycka och tänka om det, varken positivt eller negativt, säger han och fortsätter:

– Det är som att laga mat, lagar du mat till dig själv är du kanske lite slarvig jämfört med om du bjuder folk på middag.

Kan du ändå sakna Swedish House Mafia?

– Ja det var ju ganska mäktigt. Det var en jäkligt häftig resa vi gjorde och i svensk musikindustri är det helt otroligt. Man får inte glömma att vi alla har turnerat på internationell nivå i mellan 18 och 19 år. Det är inte så många svenska artister som har gjort det, säger han och fortsätter:

– Vi har suttit på ett väldigt snabbt tåg som har gått i 180 konstant och aldrig stannat. Folk som hoppat på under vägen blev nog mer chockade när det tog slut än vi som satt i förarsätet. Men som sagt, det var helt otroligt.

Är det skönt att komma bort från det där hektiska tempot?

– Alltså jag kör ju fortfarande så hektiskt, det är det som är så sjukt. Det är samma storlek på spelningarna och det är lika mycket resor om inte mer. Man får inte glömma en sak, vi gjorde bara sex låtar och 80 spelningar ihop. När jag är själv gör jag 15-20 låtar om året och sedan gör jag 150 spelningar. Det är när de två krockar som det blir mycket. Men det var skithäftigt. Vi snackar om det fortfarande.

På frågan om inte Swedish House Mafia ska återförenas skrattar Steve Angello.

– Det är ingenting som vi ens snackat om. Jag tror att vi mest fokuserar på att ha kul, njuta och göra musik. Men vi håller kontakten och pratar ganska ofta. Det är inget som ligger på bordet men det är inte heller någonting som vi ratat så man vet aldrig. Skulle det hända i framtiden får vi ta det då. Men just nu är det inget som känns aktuellt.

Skulle du beskriva dig själv som en arbetsnarkoman?

– Jag vet inte, det ordet känns så fel på något sätt för jag har så kul. Jag gör så mycket kreativt jag kan och försöker göra allt som jag mår bra av. Sedan är jag väldigt selektiv, känner jag inte för att göra något tackar jag nej direkt. Jag ska skatta mig lycklig över att jag är i en situation där jag kan välja och vraka.

Diskussionen glider återigen in på samarbetet med Cristina Stenbeck.

– Vi är båda väldigt framgångsrika men vi vill fortsätta göra saker som förändrar. Vi vill göra avtryck i historien. Det är det som driver mig framåt. Jag vill ha det här från barnsben när man var ute och upptäckte saker för första gången. Ibland kan det vara lite läskigt och det är det som är spännande.

Steve Angellos och Cristina Stenbeck har samarbetat tidigare

Steve Angello och Cristina Stenbeck har arbetat tillsammans flera gånger tidigare, både i Sverige och i Sydamerika, där de lanserat olika event.

För två år sedan lanserade de också gratisfestivalen "Size in the park" i Kungsträdgården i Stockholm som lockade runt 70 000 besökare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.