Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Angelinas utspel om barnen: ”Uppför sig inte perfekt”

Angelina Jolie har sex barn tillsammans med Brad Pitt.Foto: LUME / STELLA PICTURES BACKGRID US
Angelina är mamma till Maddox, Pax, Zahara, Vivienne, Knox och Shiloh Jolie-Pitt. Foto: BACKGRIDUSA / STELLA PICTURES BACKGRID USA
Angelina Jolie. Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det är inte meningen att barn ska uppföra sig perfekt – det säger Hollywoodstjärnan och sexbarnsmamman Angelina Jolie, 43, i en intervju enligt Huffington post.

– De har alla en rebellisk ådra som är underbar och nyfiken, säger hon.

Angelina Jolie är mamma till sex barn: Maddox, Pax, Zahara, Vivienne, Knox och Shiloh Jolie-Pitt. I en intervju i BBC berättar hon om det hektiska livet som sexbarnsmor – men också om svårigheterna i att vara en offentlig person och Hollywoodstjärna samtidigt. Hur mycket än hon och barnens pappa Brad Pitt försöker, kommer de aldrig kunna skydda barnen från omvärldens blickar, skvaller och åsikter helt. 

– Precis som alla andra föräldrar försöker vi att tillföra bra saker i deras liv, men vi kan inte kontrollera allt som de exponeras för, säger hon till BBC.

Barn kan tvinga dig att växa upp

Att uppfostra sex barn är inte lätt, berättar Jolie, som dock säger att hon inte är ute efter att ha barn som uppför sig perfekt. Hon vill i stället att de ska utveckla sig själva och sin egen frihet framför allt. 

– De har alla en rebellisk ådra som är underbar och nyfiken. Jag vill inte att de ska vara små personer som uppför sig perfekt och säger precis vad som är lämpligt för att jag säger det åt dem – de måste hitta sig själva.

Jolie menar att mammarollen också har fått henne själv att utvecklas, och att hon försöker prata med barnen om alla ämnen som kommer upp. 

– Det är lustigt – barn kan göra två saker. De kan tvinga dig att växa upp, vilket du gör, och de kan också addera en otämjdhet i sig själva. 

Jolie har tidigare sagt att hon inte önskar att hennes barn blir skådespelare – men om de vill bli det har hon ett råd till dem, säger hon i intervjun:

– Vi har alltid sagt att om de måste bli skådespelare hoppar jag att de gör någonting annat först, och sedan blir skådespelare. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.