Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Angelina Jolie stämmer Brad Pitt på 250 miljoner dollar

Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/SHUTTERSTOCK / ALESSIA PIERDOMENICO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RAFFAELLA MIDIRI / AVALON / STELLA PICTURES/RAFFAELLA MIDIRI / AVALON AVAL
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Angelina Jolies och Brad Pitts infekterade tvist fortsätter.

Pitt stämde tidigare sin exfru efter att hon sålt sina andelar i parets gemensamma vingård i hemlighet.

Nu stämmer Jolie exmaken på cirka 2,7 miljarder kronor för att ha försökt ta kontroll över vingården i syfte att hämnas skilsmässan, rapporterar Page six.

Filmstjärnorna Angelina Jolie, 47, och Brad Pitt, 58, skilde sig hösten 2016 och sedan dess har de inte lyckats hålla sams utan tvisterna har avlöst varandra.

I februari i år avslöjade TMZ att Brad Pitt skickat in en stämningsansökan mot sin exfru. Enligt handlingarna, som sajten tog del av, anklagade Pitt Jolie för att ha sålt sina andelar av en vingård i hemlighet. Angelina Jolie ska ha sålt andelarna i den enorma anläggningen till en rysk oligark. Syftet med stämningen var att få tillbaka sina andelar i vingården.

Brad Pitt och Angelina Jolie köpte vingården Chateau Miraval in Correns i Frankrike 2008 och Pitt säger sig ha investerat enorma summor och mycket tid i och på fastigheten.

Nu har företaget Nouvel, som är grundat av Angelina Jolie, lämnat in en stämningsansökan mot Brad Pitt på hiskeliga 250 miljoner dollar, vilket är omkring 2,7 miljarder svenska kronor, rapporterar Page Six. Jolie hävdar i stämningen, som sajten tagit del av, att Pitt, tillsammans med några allierade, startat en slug kampanj i syfte att ta kontroll över vingården för att hämnas skilsmässan. Och för att försäkra sig om att exfrun aldrig skulle få en enda krona.

Brad Pitt påstås ha försökt tysta exfrun

I stämningen påstås även att Brad Pitt försökt använda Jolies andel i vingården till att skriva på en klausul för att tysta henne från att diskutera omständigheter som ledde fram till att exmakarnas äktenskap gick i kras, skriver sajten. Det påstås även att Brad Pitt slösade bort miljoner på ”fåfänga projekt” som bland annat en pool.

Angelina Jolie ska hösten 2021 ha gått med på att sälja sina andelar till exmaken – men hon gick inte med på Brad Pitts krav om att hålla tyst om skilsmässan. Men Pitt vägrade gå med på det och Jolie sålde i stället vingården till Stoli. Men Pitt ska ha vägrat samarbeta med sin nya partner, skriver Page six.

Enligt stämningsansökan ägde exparet 50 procent var av vingården och en stor del av Jolies finansiella tillgångar låg bundna i gården.

Brad Pitt och Angelina Jolie har legat i en tvist kring vingården i flera månader. Den senaste stämningsansökan är en motprocess mot papper som Pitts advokater tidigare har lämnat in.

Ur arkivet: Svenska stjärnans möte med Angelina Jolie

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.