Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Angelina Jolie: "Jag jobbar när de sover"

SEXBARNSMAMMA. "Barnen är alltid med mig. Deras liv är mitt liv", säger Jolie i en exklusiv intervju med Expressen. Foto: Ian Kaufman/Broadimage
Foto: I-Images, Pacificcoastnews
Foto: Gareth Cattermole

NEW YORK. Världens mest kända Hollywoodstjärna.

En sexbarnsmamma som konstant reser jorden runt.

Men på något mirakulöst sätt verkar Angelina Jolie ändå få ihop ”livspusslet”.

– Barnen är alltid med mig. Deras liv är mitt liv, säger hon i en exklusiv intervju med Expressen.

FAKTA

Namn:

Ålder: 39 år.

Bor: USA och Frankrike.

Familj: Maken Brad Pitt och sex barn.

Yrke: Skådespelare och regissör, samt ett ständigt pågående arbete med olika välgörenhetsorganisationer som ständigt tar henne världen över.

Priser: En Oscar och tre Golden Globes.

Aktuell: Som regissör till filmen ”Unbroken”.

Nu har ”Unbroken” premiär på svenska biografer. Angelina Jolies stora andra världskriget-drama om en amerikansk pilot som överlever 47 dagar på en flotte i Stilla havet och sen placeras i olika fångläger i Japan.

– När jag läste boken om Louis, vars liv filmen bygger på, så kände jag mig stärkt. Han var inget helgon, han hade dåliga sidor. Han var mänsklig, en vanlig person, som däremot gjorde vissa val i livet och blev en otrolig person på köpet, säger Jolie som knappt kan hålla tillbaka tårarna när hon pratar om krigshjälten, som gick bort tidigare i somras, 97 år gammal. Men han hann i alla fall se en tidig version av filmen, som är en svulstig hjältehistoria, om mod och överlevnad mot alla odds.

Krävs det mod för att vara en filmstjärna?

– Hahaha, nej, det är det enklaste jobbet i världen i jämförelse med andra yrken. Det finns många strävsamma arbeten och detta är inte ett av dem.

Den tidigare skådespelerskan väljer nu att satsa fullt ut på en karriär som regissör och hon kommer dra ner ordentligt på jobben framför kameran. Och hon är mycket noggrann när hon väljer sina projekt.

– Det tar minst två år av ens liv att göra en film, och då vill jag såklart berätta någonting som har en mening. Inte något ytligt, berättar Angelina som tar emot i en hotellsvit med utsikt över Central Park. Hon är vänlig och svarar tålmodigt på alla frågor trots att hennes sex barn väntar i ett rum en våning upp.

– De blir hemskolade och sitter och pluggar,

Är du verkligen säker på att de gör det när du inte är där?

– Ja, haha, jag var precis uppe och kollade för 20 minuter sen. De visste inte att jag skulle komma, och det såg bra ut.

Angelina är känd som en av världens vackraste kvinnor. I verkligheten förstärks det intrycket – hon är enastående elegant, utan åthävor och ambitioner att vara en sexsymbol. Hon framstår som mogen och vuxen och hon har ju faktiskt hunnit fylla 39.  Tillsammans med maken Brad Pitt utgör hon världens mest påpassade äktenskap. Ändå försöker hon leva så normalt som möjligt och med sex barn gäller det att effektivisera för att hinna med alla roller.

– Jag planerar allt in i minsta detalj. Det verkar som att jag arbetar hela tiden, men jag hade inte spelat in en film på väldigt länge när jag gjorde ”Malficient” och det tog bara två och en halv månad. Men visst håller jag mig sysselsatt!

Hur hinner du med karriären och familjen?

– Jag jobbar när de sover. Och när jag höll på med manuset till Unbroken, så sa jag till alla barn att det var dags för godnattsaga och då fick alla komma och sätta sig och lyssna, säger Angelina och skrattar.

– Och när jag gjorde olika dialekter för Malficient brukade jag öva på barnen medan de badade. När man har ett kreativt arbete är det lättare att involvera barnen, tror jag, säger Angelina, för dagen klädd i grå långkjol och vit blus. Håret i en stram knut.

Din nästa film har du både skrivit och regisserat. Och du spelar dessutom huvudrollen mot din man Brad Pitt. Hur var det?

– Fantastiskt! Barnen kunde vara med under stora delar av inspelningen.

Och det handlar om ett förhållande som krackelerar?

– Den handlar om sorg och äktenskap. Men den är inte bara tung utan innehåller även humor och ironi. Det ska inte vara tungt hela tiden!