Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Angelina Jolie: Brad Pitt slog och tog stryptag på barnen

Angelina Jolie: Brad Pitt tog stryptag på och slog barnen
Brad Pitt och Angelina Jolie gifte sig 2014.
Foto: JENS KALAENE / DPA/IBL

I den infekterade skilsmässan mellan Brad Pitt och Angelina Jolie kommer ytterligare allvarliga uppgifter upp till ytan.

Exfrun anklagar nu sin tidigare make för att ha varit våldsam mot henne och barnen under en flygresa. 

”Hon har kämpat hårt för att försöka skydda sina barn från att återuppleva smärtan som Pitt orsakade familjen den där dagen”, skriver Jolies advokater, enligt Daily Mail. 

Den infekterade skilsmässan mellan Brad Pitt, 58, och Angelina Jolie, 47, tar nu en ny vändning. Efter att Pitt stämt sin exfru för att ha sålt sina andelar i vingården de äger gemensamt har Jolie nu lämnat in en motstämning. I den påstår skådespelaren och filantropen att Brad Pitt ska ha varit våldsam mot parets barn och henne, det under ett bråk på ett flygplan, enligt Daily Mail. 

Exparet har sex barn tillsammans och enligt stämningsansökan ska Brad Pitt ha tagit strypgrepp på ett av barnen och slagit ett annat i ansiktet. Under samma bråk ska exmaken även ha slängt in Jolie in i en vägg och dragit henne i håret, enligt anklagelserna. 

”Under den långa nattflygningen kränkte Pitt Jolie och barnen, som då var mellan åtta och femton år, både fysiskt och psykiskt. Efter flygresan, för sin familjs skull, ansökte Jolie om skilsmässa”, står det i stämningsansökan, enligt Daily Mail. 

”Tvingar henne att försvara sig”

Flygresan ska ha inträffat 2016 och barnen ska brutit ihop i tårar, blivit traumatiserade, och bett sin pappa att sluta. Hon själv ska ha fått skador på armbåge och rygg, enligt Angelina Jolie. 

”Hon har kämpat hårt för att försöka skydda sina barn från att återuppleva smärtan som Pitt orsakade familjen den där dagen”, skriver nu Jolies advokater, enligt Daily Mail, och fortsätter: 

”Men när Pitt stämmer henne för att ta tillbaka kontroll över hennes ekonomiska liv och försöker tvinga henne att återansluta sig till sin exman som en utfryst affärspartner, så tvingar Pitt Jolie att försvara sig i det offentliga för första gången”. 

”Barnen vädjade till Pitt”

Under flygningen ska Brad Pitt också hällt rödvin på Angelina Jolie – och även över sina barn, enligt stämningsansökan. 

När de tillslut lämnade planet ska Brad Pitt ännu en gång ha blivit våldsam mot ett av barnen. 

”Han tog även tag i Jolie i huvudet och skuldrorna och ett av barnen vädjade till Pitt att han inte skulle göra henne illa. Han släppte Jolie men kallade henne 'bitch' innan han sa: 'Dra åt helvete, ni alla kan dra åt helvete'”, går det att läsa i stämningsansökan, enligt Daily Mail.

Händelsen, som Angelina Jolie tidigare har berättat om, men nu med fler detaljer, anmäldes men inget åtal väcktes då FBI ansåg att det inte fanns tillräckliga bevis. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.