Anette Norberg tappar greppet i vattentävlingen - och faller. Foto: / Johan LundbergAnette Norberg tappar greppet i vattentävlingen - och faller. Foto: / Johan Lundberg
Anette Norberg tappar greppet i vattentävlingen - och faller. Foto: / Johan Lundberg
På vägen ner slår hon i huvudet och får hjärnskakning. "Det bara small till", säger hon. Foto: / Johan LundbergPå vägen ner slår hon i huvudet och får hjärnskakning. "Det bara small till", säger hon. Foto: / Johan Lundberg
På vägen ner slår hon i huvudet och får hjärnskakning. "Det bara small till", säger hon. Foto: / Johan Lundberg
Efter olyckan fick hon vila i ett dygn, innan hon kunde återuppta tävlingen. Foto: / Johan LundbergEfter olyckan fick hon vila i ett dygn, innan hon kunde återuppta tävlingen. Foto: / Johan Lundberg
Efter olyckan fick hon vila i ett dygn, innan hon kunde återuppta tävlingen. Foto: / Johan Lundberg

Anette Norbergs otäcka skada döljs för tittarna

Publicerad
Uppdaterad

Curlingspelaren Anette Norberg är en av deltagarna i "Superstars" på Kanal 5. 

I premiäravsnittet faller stjärnan ner från en stång och slår sig hårt i huvudet, men tittarna får aldrig se hur illa det var.

– Jag kände mig ganska förvirrad efteråt. Det var en obehaglig känsla, jag kände mig inte riktigt närvarande, säger Anette Norberg.

Åtta idrottsstjärnor gör upp i tuffa tävlingar på den grekiska ön Kreta i "Superstars" på Kanal 5. Anette Norberg, världens genom tidernas främsta curlingspelare, är en av deltagarna. 

Premiäravsnittet inleds med ett styrkeprov på barren. Reglerna är enkla – den som hänger längst vinner.

Plötsligt tappar Anette Norberg greppet, hon faller ner från barren och slår i huvudet på vägen.

– Det knakade till i bröstkorgen och då har man ingen tid att tänka på att släppa rätt. Då blev det bara paniksläppning, då for jag snett, säger Anette Norberg i programmet.

 

LÄS MER: Jessica Almenäs slår tillbaka mot hatbrevet 

 

Anette Norberg: "Kände mig förvirrad efteråt"

Anette Norberg berättar att slaget mot huvudet orsakade en hjärnskakning. 

– Det bara small till. Jag visste inte riktigt vad som hände förrän jag klev upp ur vattnet. Jag slog i huvudet och kände mig ganska förvirrad efteråt. Det var en obehaglig känsla, jag kände mig inte riktigt närvarande. Även om det inte var en allvarlig hjärnskakning så har jag aldrig haft det så tidigare. Det var ingen skön känsla, säger hon.

Curlingstjärnan tappade greppet under en tävling i vatten och slog i huvudet på vägen ner. Foto: / Johan Lundberg

 

Curlingstjärnan blev sängliggande och sov i ett dygn efter det otäcka fallet. Det tog över en månad att bli helt bra igen.

– Det tog lite tid innan jag kunde göra saker och ting. Jag fick vara försiktig, säger hon och fortsätter:

 

LÄS MER: Patrik Sjöbergs dejt på galan: Ida, 22 

 

– Det var något som hände i revbenen i fästet i bröstbenet, det hoppade ur. Hjärnskakningen gick ju över fortare, det dröjde innan jag kunde belasta fullt ut. 

De andra som tävlar i "Superstars" är Johan Olsson, längdskidåkare, Marie-Helene ”Billan” Östlund, längdskidåkare, Patrik Sjöberg, höjdhoppare, Thomas Ravelli, fotbollsmålvakt, Stefan Schwarz, fotbollsspelare, Klara Svensson, proffsboxare, och Susanne Gunnarsson, kanotist.

Superstars 2018 har premiär tisdag den 13 februari kl 21.00 på Kanal 5.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag