Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ändringarna i ”Mästarnas mästare” efter svåra vädret

Gör sin trettonde säsong som programledare för Mästarnas Mästare
Programledaren Micke Leijnegard på inspelningen av ”Mästarnas mästre”.Foto: SVEN LINDWALL

Det tuffa svenska höstvädret ställer till problem för kommande säsongen av ”Mästarnas mästare”.

Regn och blåst har gjort att produktionen fått ändra i tävlingarna.

– Det har varit tufft väder, säger projektledaren Anders Wistbacka.

Inspelningarna av den kommande säsongen av SVT:s ”Mästarnas mästare” har börjat dramatiskt. På grund av coronapandemin spelas programmet nu in i trakterna kring Båstad och samtidigt har hälsoproblem och plötsliga skador gjort att Jan Boklöv och Anders Hedberg tvingats lämna inspelningarna.

Men nu ställer också det svenska höstvädret till problem och tvingar produktionen att göra ändringar.

– Vi har haft problem med vädret de senaste dagarna. Vi har behövt justera tävlingarna, ordningen och så där, men vi har lyckats genomföra dem. Men det har varit tufft väder, säger Anders Wistbacka.

Väderutmaningen i ”Mästarnas mästare”

Enligt honom fick produktionen flytta runt några tävlingar på grund av hård vind och regn.

Det var i programmets grupp ett som flera skador inträffade förra veckan. Nu är det grupp två som tävlar och enligt Anders Wistbacka har de klarat sig utan skador.

Produktionen utmanas av det svenska höstvädret.Foto: SVEN LINDWALL
Grupp ett med Frida Östberg, Johan Olsson, Bengt Gustafsson, Johanna Larsson och Sanna Tidstrand.Foto: SVEN LINDWALL

Förutom skadorna och väderutmaningarna tycker Anders Wistbacka att inspelningarna i Sverige går bra. Men de har ställts inför ett oväntat fenomen – som inte fanns när programmet spelades i utomlands.

– Vi har ju publik på inspelningsplats, det är vi inte riktigt vana vid. Det märks när vi kommer, det är väldigt många bilar och kameror, så då kommer nyfikna och kollar. Än så länge har inte det varit något större problem, men vi vill ju vara lite hemliga och av coronaskäl vill vi ha så lite människor som möjligt på inspelningarna, säger Anders Wistbacka.

”Så otroligt vackert här nere”

Men kan de sydsvenska landskapen verkligen konkurrera med platser som Greklad och Malta? Enligt Anders Wistbacka är det verkligen så.

– Det är så otroligt vackert här nere i Skåne och Halland. Det är vädret som är det problematiska, men det visste vi från början, vi behöver bara behandla det på ett annat sätt än i länder runt Medelhavet, säger han.

Krisen i ”Mästarnas mästare” efter nya skadesmällen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.