IT-teknikern Andreas Mathiassons väg till segern var inte helt solkar - utslagningen var nära flera gånger. Men med ett starkt självförtroende vann han TV4:s "Grillmästarna" när finalen avgjordes på Elfviks gård utanför Stockholm.
– Det var nästan lite overkligt när man fick höra det. Jag minns att jag skrek till där lite grann och blev glad. Sedan fattade jag det nog inte på en stund - man blir nästan chockad, säger han.
Vann 100 000 kronor
Det efter att ha legat efter med sin mixed grill-tallrik i finalen mot Per Ehrlund. Till det en skuren bearnaisesås - som Andreas beskrev för juryn med orden "det ser ju ut som att någon har vomerat i den här skålen".
– Exakt i det läget när det skar sig kändes det kört. Men så tänkte jag, jag kan ju inte bara ge upp, berättar han inför finalen.
Och tur det - för nu är det Andreas som går segrande ur "Grillmästarna". Med en prissumma på 100 000 kronor, och en plats i svenska grillandslaget inför EM i Rom nästa år.
Men trots finalstressen släppte inte självförtroendet.
– Jag visste ju att jag skulle gå långt för jag vet ju hur pass duktig jag är, säger han.
"En lite säsongsbetonad bransch”
Samtidigt tar nu hans cateringverksamhet fart. Efter programmet har förfrågningarna börjat strömma in.
– Jag tycker ju att det är skitroligt. Men det är ju en lite säsongsbetonad bransch att vara i. Jag grillar ju året om, men det kanske inte mina kunder vill göra, säger Andreas.
– Men är det ett högt tryck nu efter finalen och man officiellt har vunnit, kanske jag sadlar om.
Grillar inför publik
När Expressen når Andreas är han redan i full gång vid grillen. Han och tvåan Per Ehrlund reser för tillfället runt med Weber Roadshow, och grillar inför publik. Och Andreas hoppas på mer.
– Jag vill ju se vilka dörrar som öppnas mer, säger han.
En dörr står i alla fall vidöppen - platsen i grillandslaget.
Och jurymedlemmen Christian Hellberg är säker på var Andreas Mathiasson är på väg.
– Jag är rädd för att han kommer grilla ännu mer, kanske att han tar en ordinarie plats i landslaget förr eller senare. Och jag är rädd för att en del av pengarna kommer gå till en och annan grill, säger han.