Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför flyttar Andreas Lundstedt från Sverige med pojkvännen

För Andreas Lundstedt blev splittingen av Alcazar en smärtsam upplevelse.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
NU satsar Andreas Lundstedt på att sätta upp en soloshow.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Pojkvännen Daniel Mitsogiannis.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

För Andreas Lundstedt, 47, blev det smärtsamt när Alcazar splittrades efter att han grundade gruppen för 20 år sedan. 

Nu i januari flyttar han till Grekland tillsammans med pojkvännen Daniel Mitsogiannis, 36. 

– Jag kommer vara hemma väldigt mycket men basen kommer vara Grekland, säger han i Sveriges Radios P4 Extra.

För två år sedan bestämde sig medlemmarna i Alcazar för att upplösa gruppen – och för ett år sedan gjorde den sin sista show på Cirkus i Stockholm. 

Andreas Lundstedts tuffa tid efter uppbrottet

Det har varit en jobbig tid för Andreas Lundstedt som inte tog initiativet till uppbrottet. 

– Det var väldigt jobbigt för det är halva mitt vuxna liv som jag har varit med i gruppen. Det var jag och Alexander Bard som hittade på namnet Alcazar och att vi skulle bilda en discogrupp för 20 år sedan. Jag gick igenom väldigt många olika faser . Först var jag helt knäckt, sedan var det ”haha, jag klarar mig jättebra utan er tjejer”, till ”snälla gå inte”, till ”det kommer ordna sig”. Men sedan, när vi alla tre landade blev det ett väldigt fint avslut på gruppen, säger Andreas Lundstedt i P4 Extra

Efter att ha samlat ihop sig efter uppbrottet bestämde sig Andreas Lundstedt för att satsa på ett soloprojekt – showen Carpe Disco, med disco-, salsa- och latinmusik. På scen kommer han ha hjälp av ett tiomannaband och tre sångerskor. 

Andreas Lundstedt: ”Jag älskar ju disco fortfarande”

– Det är min drömshow och min första krogshow som jag gör 47 år gammal. Jag tänkte att Alcazar är Alcazar och det är disco och jag kanske inte är disco. Men sedan insåg jag att: jo, jag älskar ju disco fortfarande så jag borde kunna hålla discofanan högt själv, säger han i P4 Extra.   

Andreas Lundstedt kommer dock få pendla för att göra showen. Redan nu i januari flyttar nämligen Andreas Lundstedt och hans halvgrekiske pojkvän Daniel Mitsogiannis, 36, till Grekland. 

Där kommer de bo i ett hus som tillhör pojkvännens pappa, berättar han i P4 Extra. 

Lämnar Andreas Lundstedt Sverige för gott? frågar programledaren.

– Ja, hejdå eller kalinychta (godnatt på grekiska) eller vad man säger. Nej, för fasen. Jag kommer att pendla. Jag har väldigt mycket roligt framför mig nästa år så jag kommer att vara hemma mycket. Men basen kommer vara Grekland. Det ta tre timmar att flyga till Stockholm, säger Andreas Lundstedt till P4 Extra.    

Expressen söker Andreas Lundstedt. 

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Karriär & Pengar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.