ÅKTE UTAN SITT PRIS. Kleerup lämnade galan innan den var slut. Han förklarade sin ilska med "det här handlar om Säpo". Foto: Stefan Forsell
ÅKTE UTAN SITT PRIS. Kleerup lämnade galan innan den var slut. Han förklarade sin ilska med "det här handlar om Säpo".  Foto: Stefan Forsell

Andreas Kleerups utbrott på galan

Publicerad
Uppdaterad
Grammisvinnaren Andreas Kleerup hamnade i dubbla bråk vid den direktsända galan i går kväll.
Han fick en gliring av Håkan Hellström för relationen med Carolina Gynning och senare på kvällen lämnade han galan i vrede.
- Det här handlar om Säpo, jävla idioter, skrek Kleerup.
Andreas Kleerup blev Grammisgalans stora vinnare med tre priser, men vid sidan av scenen var hans kväll kaotisk.
När Håkan Hellström mottog pris för årets manliga artist ur Carolina Gynnings hand kunde sångaren inte låta bli av skämta om Kleerups och Gynnings tidigare kärleksrelation.
SKÄMTET. Håkan Hellström skojar om Carolina Gynnings och Andreas Kleerups tidigare kärleksrelation... Foto: Sven Lindwall - Jag trodde redan det här var klart i och med att du delade ut priset. Ni har ju haft ihop det och så..., sa Hellström.
Carolina Gynning såg paff ut och Andreas Kleerup gömde ansiktet i händerna och höll sedan för öronen.
Under Håkan Hellströms segerintervju visade Kleerup tydligt sitt missnöje med skämtet.

Lämnade sin plats skrikande

REAGERAR. ...vilket inte uppskattas av Andreas Kleerup nedanför scenen. Foto: Stefan Forsell Sedan accelererade allt.
Andreas Kleerup lämnade, mycket upprörd och skrikande, sin plats vid bordet flera gånger och försvann ut i kulisserna.
Vid upprepade tillfällen tvingades studiomannen Henrik von Zweibergk och programledarna, Gry Forssell och Adam Alsing, att föra Andreas Kleerup tillbaka sin plats.
Han var två minuter från att missa priset för Årets Nykomling.
När Andreas Kleerup höll sitt tacktal bredvid Kjerstin Dellert pratade han om - urinprov.
- Jag tycker det är tråkigt att bo i ett land där polisen är så jävla torr. Annars älskar jag er alla. Och om ni ser nån med hörsnäcka, så pissa innan...puss på er, sa han i direktsändning.

Diskuterade kissprover

LUGNADES. Andreas Kleerup var märkbart upprörd. Han lugnades av bland andra programledaren Adam Alsing. Foto: Stefan Forsell Stockholmspolisen bekräftar att de funnits på plats vid galan på Hovet i går kväll.
- Vi finns där, men vilka insatser vi gör berättar vi inte.
Flera av artisterna diskuterade öppet kissprover och polisernas närvaro.
- Jag kan bekräfta att narkotikapolis funnits på plats på Hovet för att kontrollera festen. Men vad de gjort vill eller kan jag inte kommentera. Men jag har hört att det hänt saker, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Grammisgalan.
Efter sändningen lämnade Andreas Kleerup Hovet. Han visade ilska och "gav fingret" åt pressfotograferna.
Kan du berätta varför du är så arg, Andreas? Är det för Håkans kommentar?
- Nej! Det här handlar om Säpo, jävla idioter! skrek Kleerup.

Attackerade Expressenfotograf

På väg till taxin gick han till attack mot Expressens fotograf, Stefan Forsell. Vid två olika tillfällen fick fotografen motta fem kraftiga knuffar i bröstet och en spark mot smalbenet:
TACKTAL. Kleerup pratade om urinprov när han tog emot priset för årets nykomling av Kjerstin Dellert. Foto: Sven Lindwall - Det var obehagligt. Vi var där för att göra vårt jobb. Om en grammisvinnare lämnar galan i vredesmod vill vi såklart veta varför, säger Stefan Forsell.
Andreas Kleerup lämnade galan utan att ta med sig sina priser.
Håkan Hellström om sin "kärlekskänga":
- Det står ju massa alkohol på borden, jag är glad, så absolut. Jag var full. Men jag tror de flesta har förståelse för det. Hoppas att Andreas inte blev arg, jag tycker han är bra.
Carolina Gynning har inte gått att nå för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag