Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Andreas Carlsson. Foto: Olle Sporrong
Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Andreas Carlsson.  Foto: Olle Sporrong

Andreas Carlsson lämnar "Idol"-juryn

Publicerad
Uppdaterad
Andreas Carlsson kommer inte att fortsätta i "Idol"-juryn.
Det skriver han själv i ett pressmeddelande.
"Jag har bestämt mig för att min tid i IDOL är över. Det är ett enormt tufft beslut."
Till Expressen.se säger Andreas Carlsson:
- Jag har inte tid att vara med längre
Det var 2008 som Andreas Carlsson, Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren tog över som jury i succéprogrammet "Idol".
Nu har Andreas Carlsson bestämt sig för att han inte kommer att medverka i en ny säsong av programmet.
Till Expressen.se säger han:
- Det är något som jag har funderat på ett tag. Jag har inte tid att vara med längre, det är ett så tidskrävande projekt. Jag har en massa andra drömmer och mål som jag måste ta tag i om de ska förverkligas.

"Har varit drivkraften"

- Jag är väldigt nöjd med de här tre åren som har varit. Vi gjorde något bra. Jag har fått möjlighet att träffa tusentals unga människor och gett några av dem en chans att jobba med musik, det har varit drivkraften.
I pressmeddelandet som Andreas Carlsson plötsligt skickade ut på måndagseftermiddagen skriver han:
"Jag har bestämt mig för att min tid i IDOL är över. Det är ett enormt tufft beslut, men jag känner att det mål som jag, Anders, Laila och Peter satte upp för oss själva att ta programmet till en helt ny nivå är uppfyllt."
Andreas Carlsson fortsätter:

"I längden inte hållbart"

"Mitt beslut handlar bara om bristen på tid och det hektiska liv jag lever mellan två länder som i längden inte är hållbart."
Andreas Carlsson skriver i pressmeddelandet att hans tid i "Idol" har varit en "treårig kärleksaffär med svenska folket."

"Förverkliga sina drömmar"

"Min medverkan och drivkraft bakom mitt engagemang i IDOL har handlat om att ge Sveriges musikanter en möjlighet att förverkliga sina drömmar. Samma dröm som jag själv en gång bar på."
Andreas Carlsson ska nu återigen satsa heltid på sitt framgångsrika låtskrivande samt andra projekt.
"Jag önskar TV4, produktionen och juryn lycka till med IDOL 2011."
I slutet av februari berättade Anders Bagge att han är sugen på ytterligare en säsong av "Idol".

"Hela gänget"

- Jag har i alla fall tackat ja. Jag tycker det är kul om hela gänget är med mig, Laila och Andreas, då kan man absolut göra ett år till, sa han i "P4 Extra".
Tidigare har Peter Jihde meddelat att han inte kommer att fortsätta som programledare för "Idol" - i stället kommer tv-tittarna få följa Per Lernström i den rollen.
Dessutom ska Cecilia Forss vara sidekick och flygande reporter under auditionturnén av "Idol 2011".
Andreas Carlsson är musikproducent och låtskrivare. Han har bland annat skrivit låtar till Britney Spears, Backstreet Boys. Celine Dion och Katy Perry.
Andreas Carlsson delar sin tid mellan Los Angeles och Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag