Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andie MacDowell, 65: Jag älskar att vara en äldre kvinna

Senaste nöjesnyheterna med Expressen TV
Andie MacDowell.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Andie MacDowell.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Andie MacDowell, 65, är ”mycket mer bekväm” med livet sedan hon sparade ut sitt gråa hår och slutade ”låtsas vara ung”.

– Jag älskar att vara en äldre kvinna, säger MacDowell till People.

Skådespelaren Andie MacDowell, känd från filmer som ”Fyra bröllop och en begravning” och ”Måndag hela veckan”, säger att det är svårare för kvinnor att vara 40 år än 60 i Hollywood.

– Det kan vara kämpigt för kvinnor mellan 40 och 60 eftersom de inte riktigt vet vad de ska göra. De har betraktats på ett visst sätt som inte längre överensstämmer med den de är nu. Det är något som jag själv har kämpat med, säger MacDowell.

Hon säger att det var en lättnad när hon under pandemin sparade ut sitt gråa hår.

– Jag är mycket mer bekväm nu. Jag älskar att vara en äldre kvinna, jag gillar det verkligen. Och det känns inte mindre sexigt, säger MacDowell.

”Jag behöver inte låtsas vara ung längre”

Andie MacDowell blev nyligen farmor för första gången på två olika sätt. Hennes son blev pappa och MacDowell spelade en farmor i tv-serien ”The way home”.

– Jag behöver inte låtsas vara ung längre eftersom det tydligt framstår att jag inte är det. Det är något jag tror är enbart till hjälp för mig när det gäller att göra mina rollfigurer mer komplexa, säger MacDowell och fortsätter:

– Det känns som att min karriär går bra nu eftersom jag accepterade att jag är en äldre kvinna och kastade mig huvudstupa in i det.

Hollywoodskådisen sadlade om till modell

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.