Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders Öfvergård lämnar Kanal 5 – går till TV4

Anders "Arga snickaren" Öfvergård lämnar Kanal 5Foto: Olle Sporrong
I morgonens "Nyhetsmorgon" avslöjar tv-profilen att han går till TV4, där han ska ta över tv-programmet "Fuskbyggarna".Foto: TV4
"Nu kommer vi att ses mer", säger Anders Öfvergård till Tilde de Paula Eby och Peter Jihde i tv. Foto: TV4

Anders "Arga snickaren" Öfvergård lämnar Kanal 5.

Tv-profilen avslöjar nu att han går till TV4, där han ska ta över tv-programmet "Fuskbyggarna" tillsammans med Martin Timell.

– Det känns jättekul. Det är klart att det är stimulerande att räckvidden är lite större på TV4, säger Anders Öfvergård.

Det var i "Nyhetsmorgon" på TV4 i morse som Anders Öfvergård avslöjade att han lämnar Kanal 5 efter åtta år. I stället för att fortsätta med "Arga snickaren" byter han nu arbetsplats och går i stället till TV4.

– Det känns jättebra. Jag kände att det var dags nu, när mitt kontrakt tog slut och det kom ett erbjudande. Jag har haft fantastiska år på Kanal 5 och det är klart att de vill ha kvar mig, men jag behöver utveckla mig själv och gå vidare. Sedan är det klart att det är stimulerande att räckvidden är lite större på TV4, säger Anders Öfvergård till Expressen.

Han menar att kanalbytet inte har någonting med den nya lönen att göra.

– Nej, pengar är inte grejen, utan det här handlar om att det är sunt för mig att sluta på Kanal 5 nu för att inte sitta fast. Jag fick ett erbjudande om ett program på TV4 och blev lockad av det, säger han.

 

LÄS MER: "Arga snickaren" om livskrisen

Anders Öfvergård tar över "Fuskbyggarna"

Anders Öfvergård kommer att ta över programmet "Fuskbyggarna" på TV4, som han ska leda ihop med Martin Timell. Att få leda just det programmet var en del i överenskommelsen för att Anders skulle gå över till TV4.

– Jag har kollat på programmet och har varit jävligt sugen på att göra "Fuskbyggarna" länge, så när jag fick erbjudandet om att göra det blev jag väldigt lockad. Efter det ska jag göra ett helt nytt program på TV4 som inte finns än

Att börja arbeta med Martin Timell, som tidigare har fått stor kritik från sina medarbetare på "Äntligen hemma" för att ha använt sig av härskartekniker, ser Anders Öfvergård fram emot.

– Det känns fantastiskt, jag älskar sådana människor som Martin. Då är det ännu enklare för mig att vara rak och tydlig. Jag har inga problem med konflikter. Jag kommer inte att gegga in mig i ett tramsbråk med honom, det är jag helt ointresserad av. Antingen löser man ett bråk eller så går man vidare åt varsitt håll, säger han och fortsätter:

– Jag och Martin kommer att ha ärliga stunder, vi behöver inte alltid hålla med varandra. Martin har brister och jag har brister, men jag tycker att han är en härlig person med hjärtat på rätta stället och mycket erfarenhet.

 

LÄS MER: Anders Öfvergård om skilsmässan

Anders Öfvergård lämnar Kanal 5

Anders Öfvergård blir också en av TV4:s nya profiler, efter att bland annat programledarna Jessica Almenäs och Carina Berg lämnat kanalen för att i stället gå till just Kanal 5. Och hittills har han fått ett varmt välkomnande av sina nya TV4-kollegor.

– Jag har träffat Tilde (de Paula Eby) och Peter (Jihde) och Martin (Timell), de har gett mig ett bra välkomnande. Ingen har gett mig en snyting än eller sagt att jag ska dra åt helvete. Nej, skämt åsido, det känns jätteroligt att vara här, säger han.

Förutom "Arga snickaren" har Anders Öfvergård också lett programmen "Arga restaurangen" och "Nybyggarna" på Kanal 5. Den nya säsongen av "Fuskbyggarna" får premiär på TV4 under 2017.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.