Anders "Arga snickaren" Öfvergård lämnar Kanal 5 Foto: Olle SporrongAnders "Arga snickaren" Öfvergård lämnar Kanal 5 Foto: Olle Sporrong
Anders "Arga snickaren" Öfvergård lämnar Kanal 5 Foto: Olle Sporrong
I morgonens "Nyhetsmorgon" avslöjar tv-profilen att han går till TV4, där han ska ta över tv-programmet "Fuskbyggarna". Foto: TV4I morgonens "Nyhetsmorgon" avslöjar tv-profilen att han går till TV4, där han ska ta över tv-programmet "Fuskbyggarna". Foto: TV4
I morgonens "Nyhetsmorgon" avslöjar tv-profilen att han går till TV4, där han ska ta över tv-programmet "Fuskbyggarna". Foto: TV4
"Nu kommer vi att ses mer", säger Anders Öfvergård till Tilde de Paula Eby och Peter Jihde i tv. Foto: TV4"Nu kommer vi att ses mer", säger Anders Öfvergård till Tilde de Paula Eby och Peter Jihde i tv. Foto: TV4
"Nu kommer vi att ses mer", säger Anders Öfvergård till Tilde de Paula Eby och Peter Jihde i tv.  Foto: TV4

Anders Öfvergård lämnar Kanal 5 – går till TV4

Publicerad

Anders "Arga snickaren" Öfvergård lämnar Kanal 5.

Tv-profilen avslöjar nu att han går till TV4, där han ska ta över tv-programmet "Fuskbyggarna" tillsammans med Martin Timell.

– Det känns jättekul. Det är klart att det är stimulerande att räckvidden är lite större på TV4, säger Anders Öfvergård.

Det var i "Nyhetsmorgon" på TV4 i morse som Anders Öfvergård avslöjade att han lämnar Kanal 5 efter åtta år. I stället för att fortsätta med "Arga snickaren" byter han nu arbetsplats och går i stället till TV4.

– Det känns jättebra. Jag kände att det var dags nu, när mitt kontrakt tog slut och det kom ett erbjudande. Jag har haft fantastiska år på Kanal 5 och det är klart att de vill ha kvar mig, men jag behöver utveckla mig själv och gå vidare. Sedan är det klart att det är stimulerande att räckvidden är lite större på TV4, säger Anders Öfvergård till Expressen.

Han menar att kanalbytet inte har någonting med den nya lönen att göra.

– Nej, pengar är inte grejen, utan det här handlar om att det är sunt för mig att sluta på Kanal 5 nu för att inte sitta fast. Jag fick ett erbjudande om ett program på TV4 och blev lockad av det, säger han.

 

LÄS MER: "Arga snickaren" om livskrisen

Anders Öfvergård tar över "Fuskbyggarna"

Anders Öfvergård kommer att ta över programmet "Fuskbyggarna" på TV4, som han ska leda ihop med Martin Timell. Att få leda just det programmet var en del i överenskommelsen för att Anders skulle gå över till TV4.

– Jag har kollat på programmet och har varit jävligt sugen på att göra "Fuskbyggarna" länge, så när jag fick erbjudandet om att göra det blev jag väldigt lockad. Efter det ska jag göra ett helt nytt program på TV4 som inte finns än

Att börja arbeta med Martin Timell, som tidigare har fått stor kritik från sina medarbetare på "Äntligen hemma" för att ha använt sig av härskartekniker, ser Anders Öfvergård fram emot.

– Det känns fantastiskt, jag älskar sådana människor som Martin. Då är det ännu enklare för mig att vara rak och tydlig. Jag har inga problem med konflikter. Jag kommer inte att gegga in mig i ett tramsbråk med honom, det är jag helt ointresserad av. Antingen löser man ett bråk eller så går man vidare åt varsitt håll, säger han och fortsätter:

– Jag och Martin kommer att ha ärliga stunder, vi behöver inte alltid hålla med varandra. Martin har brister och jag har brister, men jag tycker att han är en härlig person med hjärtat på rätta stället och mycket erfarenhet.

 

LÄS MER: Anders Öfvergård om skilsmässan

Anders Öfvergård lämnar Kanal 5

Anders Öfvergård blir också en av TV4:s nya profiler, efter att bland annat programledarna Jessica Almenäs och Carina Berg lämnat kanalen för att i stället gå till just Kanal 5. Och hittills har han fått ett varmt välkomnande av sina nya TV4-kollegor.

– Jag har träffat Tilde (de Paula Eby) och Peter (Jihde) och Martin (Timell), de har gett mig ett bra välkomnande. Ingen har gett mig en snyting än eller sagt att jag ska dra åt helvete. Nej, skämt åsido, det känns jätteroligt att vara här, säger han.

Förutom "Arga snickaren" har Anders Öfvergård också lett programmen "Arga restaurangen" och "Nybyggarna" på Kanal 5. Den nya säsongen av "Fuskbyggarna" får premiär på TV4 under 2017.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag