Anders Lundins krossade planer

Vem är Anders Lundin?
Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT / SVT
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Coronapandemin har satt stopp för många stora tv-produktioner – däribland folkkära favoriten ”Allt för Sverige”, där svenskättade amerikaner kommer till Sverige.

SVT försökte rädda programmet in i det sista, och programledaren Anders Lundin är besviken över de inställda inspelningarna.

– Det varit jättejobbigt och det har tagit tid att smälta detta. Det är ett roligt och stort jobb för mig så det var sorgligt faktiskt, säger Anders Lundin.

Coronapandemin har slagit hårt mot underhållningsbranschen, med inställda festivaler, konserter, föreställningar och tv-produktioner.

Medan många program väljer att spela in sin nya säsong i Sverige i år – ”Robinson”, ”Ex on the beach” och ”Superstars” har alla valt den vägen – så tvingades populära SVT-programmet ”Allt för Sverige” att ställa in helt.

I programmet kommer en grupp svenskättade amerikaner till Sverige och får lära sig om sitt ursprung och om Sverige, och tävlar alla om att få träffa sina svenska släktingar.

Men resor över Atlanten just nu är näst intill omöjligt, och hela säsongen fick till slut ställas in, trots SVT:s ansträngningar att få det att fungera.

– Det var ett hårt slag så klart, vi jobbade hårt in i det sista med olika alternativt för att det skulle bli möjligt att göra ändå. Nej, det varit jättejobbigt och det har tagit tid att smälta detta. Det är ett roligt och stort jobb för mig så det var sorgligt faktiskt, säger programledaren Anders Lundin.

Men bara för att det inte blir en ny säsong i år betyder det inte att programmet inte kommer återvända längre fram.

– Det är ett väldigt populärt program och ett viktigt flaggskepp för SVT, så jag är väl inte orolig för det att det kommer igen, säger programledaren.

”Kris är en möjlighet”

Det är inte bara ”Allt för Sverige” som ställts in för programledaren dock – Lundin släppte ett album i januari som han aldrig hann marknadsföra före pandemins utbrott.

– Vi skulle marknadsföra genom att åka runt och spela under våren. Det blev ju svårt. Och inga spelningar blir det i sommar heller. Jag får se de som uppskjutet, säger han. 

I stället tillbringar den 61-åriga underhållningsprofilen sommaren på hemmaplan och i stugan, med frun Kerstin Ryhed Lundin, 47.

– Det är inte tokigt alls. Jobben försvann men i stället kom andra möjligheter jag inte hade provat på annars. Kris är en möjlighet. Det blev nya möjligheter i stället.

De tidigare allsångsledarna Petra Marklund, Anders Lundin och Måns Zelmerlöw tillbaka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.