Anders Kraft, 43, byter ut tidiga morgnar mot sena kvällar och blir nyhetsankare på TV4.
Anders Kraft, 43, byter ut tidiga morgnar mot sena kvällar och blir nyhetsankare på TV4.

Anders Kraft tillbaka som nyhetsankare

Publicerad

Efter sju år i "Nyhetsmorgon" - nu blir Anders Kraft nyhetsankare i kvällsnyheterna på TV4.

– Jag är väldigt glad att Anders Kraft tackat ja till det här uppdraget, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4 i en kommentar till Resumé.

Anders Kraft, 43, byter ut tidiga morgnar mot sena kvällar.

Efter sju år som programledare i TV4:s "Nyhetsmorgon" ska han nu bli nyhetsankare på kanalens kvällsnyheter, skriver branschtidningen Resumé på nätet.

– Jag är väldigt glad att Anders Kraft tackat ja till det här uppdraget. Han har under många år byggt upp en stor trovärdighet och möter tittarna med både respekt och värme, säger Viveka Hansson, Programdirektör för nyheter och samhälle på TV4 i en kommentar till tidningen.

Krafts nya uppdrag blir enligt Resumé att rapportera om större nyhetshändelser på plats och bli en profil för engagerad journalistik.

Och för många blir det ett kärt återseende att se Kraft i nyhetssändningarna. Innan han klev in i "Nyhetsmorgon", mellan 2003 och 2005, jobbade han på TV4 Nyheterna som reporter och nyhetsankare.

Under våren 2011 var Anders Kraft även programledare för underhållningsprogrammet "Herr och fru" tillsammans med Agneta Sjödin.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag