”Anders knackar på” kommer att sändas

Därför bröt TV4 med Anders ”Arga snickaren” Öfvergård.
Anders Öfvergård blev petad från uppdraget som programledare för ”Sveriges värsta bilförare”.
Foto: SIMON ELIASSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det efter
Foto: TV4.
Den nya säsongen har snart premiär.
Den nya säsongen har snart premiär.
Foto: Jakob Dahlstrom / TV4

TV4 har brutit med programledaren Anders Öfvergård efter att programledaren betett sig olämpligt på en avslutningsfest efter inspelningen av ”Robinson”.

Samtidigt har säsong två av ”Anders knackar på” snart premiär på kanalen, det bekräftar TV4 för Expressen nu.

”Programmet kommer att sändas”, skriver Sofia Fritze presskommunikatör på TV4 i mejl.

TV4 gick nyligen ut med att samarbetet med programledaren Anders Öfvergård, 53, bryts. Detta efter att profilen enligt Expressens uppgifter agerat våldsamt mot en kvinnlig kollega på avslutningsfesten efter inspelningen av ”Robinson” i Dominikanska Republiken.

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade, sa Viveka Hansson, programdirektör på TV4 i samband med att de lämnade beskedet.

Tv-kanalen meddelade att Anders Öfvergård lyfts bort från kommande produktioner men att redan inspelade program så som ”Anders och våldet” och ”Robinson” kommer att sändas som planerat.

Nu får nya ”Anders knackar på” premiär

Nu kommer också beskedet att säsong två av ”Anders knackar på”, programmet där Öfvergård hjälper kända personer med bland annat husrenoveringar, också kommer att sändas i höst.

Det bekräftar TV4 i ett mejl till Expressen.

Programmet kommer sändas med start den 18:e oktober”, skriver Sofia Fritze, presskommunikatör på TV4.

På frågan om vem som kommer programleda ”Sveriges värsta bilförare” svarar kanalen att inget beslut har fattats.

Vi återkommer när vi har något att berätta om Sverige värsta bilförare”, skriver Fritze.Hårda ordväxlingen i Öfvergårds nya program

I det första avsnittet av ”Anders och våldet” – efter att TV4 brutit med programledaren hamnar programledaren mitt i en husrannsakan där en hätsk ordväxling uppstår med en man i bostaden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.