Efter pausen från rampljuset – nu gör Anders Glenmark comeback. Foto: Niklas Larsson / BildbyrånEfter pausen från rampljuset – nu gör Anders Glenmark comeback. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
Efter pausen från rampljuset – nu gör Anders Glenmark comeback. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
Glenmark tillsammans med Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt i GES. Foto: Granlund PicturesGlenmark tillsammans med Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt i GES. Foto: Granlund Pictures
Glenmark tillsammans med Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt i GES. Foto: Granlund Pictures
GES på nittiotalet. Foto: Cornelia NordströmGES på nittiotalet. Foto: Cornelia Nordström
GES på nittiotalet. Foto: Cornelia Nordström

Anders Glenmark gör comeback efter tio år

Publicerad

Pausen är över - Anders Glenmark gör comeback efter drygt tio år utanför rampljuset.

Nu medverkar han i musikalen "Chess in Concert" som har premiär i april.

– Jag hade glömt hur kul det faktiskt är, säger han.

Anders Glenmark var en av medlemmarna i gruppen GES, tillsammans med Niklas Strömstedt och Tomas "Orup" Eriksson, som slog igenom 1994 med låten "När vi gräver guld i USA".

Han släppte sista soloskivan 2002. Efter det bestämde sig Anders Glenmark för att ta en paus.

– Jag hade svårt att känna glädje över musiken. Jag tog det som en varningssignal och tänkte att det kanske var dags att göra något annat så jag gjorde det. Samtidigt såg jag till att inte få panik över det, säger Anders Glenmark.

Det blev en paus från soloframträdanden och album - men han lämnade inte musiken helt.

– Jag har producerat och regisserat. Sedan har jag jobbat med andra saker men jag har jobbat mindre totalt sett. Jag fick mer tid över för familjen, säger han.

"Glömt hur roligt det är"

Men nu är pausen över, åtminstone för den här gången. Han fick tillbaka suget av att sjunga när han provade att sjunga ett par låtar med en vän förra sommaren.

– Pausen var nog nyttig för mig, för då fick jag tillbaka suget. Jag hade glömt hur kul det faktiskt är att stå på scen och sjunga inför publik, säger Anders Glenmark.

Den 10 april har "Chess in Concert" premiär på Globen följt av en Sverigeturné. Anders Glenmark var med vid starten för 30 år sedan, och sjunger refrängen i "One night in Bangkok" av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus. Nu spelar han mot bland andra Sarah Dawn Finer och Gunilla Backman.

– Många av de medverkande har jag jobbat med förut, det kändes lite som att gå på en släktmiddag. Efter ett tag när jag provsjungit lite kände jag att jag ville komma tillbaka, säger han.

Har utvecklats som människa

Trots att han spelar en bekant roll - "The Americano" - känner Anders Glenmark att han utvecklats, både privat och i musikalrollen.

– Jag känner mig nästan säkrare nu än innan. Jag tror det har med ängsligheten jag kände förut, den har jag inte nu. Det är nog för att jag har utvecklats som människa, säger han.

Om det blir några nya låtar i framtiden återstår att se.

– Det vet jag inte, jag tar en dag i sänder. Jag har inte bråttom, jag tar lite vad som kommer. Är lite osäker på sologrejen men däremot blir det nog fler samarbeten, säger Anders Glenmark.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag